Головна Новини Світ Азія Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою «камня» (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою «камня» (ФОТО)

«Камінь» виявився дорогою амброю

7 березня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

49-річна мешканка Таїланду виявила на пляжі "кругляк" з неприємним запахом, за допомогою якого може розбагатіти на тисячі доларів. Виявилося, що жінка знайшла "китове золото", яке дуже цінується на ринку парфумерії.

Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою «камня» (ФОТО)

амбра / фото: The Mirror

Сіріпорн Ніамрін розповіла, що, прогулювалась по пляжу, натрапила на дивний камінь і забрала його з собою. Його вага склала близько 7 кілограмів, а розміри — 30,5 на 61 см.

Жінка звернулася до сусідів, щоб вони допомогли їй з'ясувати, що це за субстанція, адже від неї надходить неприємний рибний запах. Виявилося, що це амбра (речовина, яка утворюється в травному тракті кашалотів) і вона дуже цінна на ринку парфумерії, тому що використовується для виробництва дорогих парфумів. Її використовують як афродизіак і фіксатор аромату.

Щоб точно переконатися в тому, що це амбра, жінка запросила експертів. З огляду на вагу і розмір "каменю", за нього мешканка Таїланду може отримати близько 260 тисяч доларів. Жінка дуже сподівається, що зможе швидко знайти покупця й отримати гроші, щоб поліпшити фінансовий стан своєї родини.

Відзначимо, що протягом багатьох десятиліть вченим так і не вдалося встановити, чи є амбра продуктом нормальної життєдіяльності або результатом патології. Однак примітний той факт, що амбра попадається тільки в кишківнику самців.

Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою «камня» (ФОТО) - фото 2
Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою «камня» (ФОТО) - фото 3

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чоловік і жінка, які приїхали відвідати свого друга в Таїланді, прогулювалися по пляжу і знайшли блювоту кашалота, вартістю 600 тисяч доларів. Вони відразу ж почали шукати покупця на свій цінний товар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини