Головна Новини Світ Азія Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає

В Індонезії намагаються привернути увагу до необхідності відмови від пластику

5 жовтня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

В Індонезії створили музей із пластику. Ідея належить екологам, що таким чином намагаються привернути увагу до необхідності відмови від одноразового посуду та пет-пляшок. Про це повідомляє Reuters.

Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає

В Індонезії створили унікальний музей, фото Reuters

Наразі в океанах та морях все більше пластикових відходів, що забруднюють біосистему, шкодять рибам та морським тваринам.

У місті Гресік, що на острові Ява, відкрили виставку просто неба. Пластик для музею збирали три місяці. Загалом на виставці представлено понад 10 000 пластикових відходів — пляшок, пакетів, мішків, упаковками з товарів. Це сміття було зібрано з річок та пляжів.

У центрі музею встановлена статуя богині, яку шанують мешканці острова. Статую вдягнули в "одяг" з пластикових упаковок продуктів та товарів.

Індонезія посідає 2 місце за об'ємом пластику, який потрапляє в море та річки. На першому місці за обсягом сміття, яке потрапляє в океан та моря — Китай. Саме одноразовий пластик важко переробляється та розкладатиметься сотні років, а от накопичується дуже швидко.

Музей відкрили у вересні, його відвідали вже 400 людей. Багато хто, переглянувши експозиції, змінює своє ставлення до пет-пляшок та пакетів. Музей тепер популярна фотозона для туристів та місцевих.

Майже половину пластику, що надходить в океан, викидають мешканці Філіппін, В’єтнаму та ще чотирьох країн. Поки що регулювання упаковок з пластику в Індонезії дало неоднозначні результати.

Як повідомляв портал "Коментарі", в річках і морях в Україні зустрічаються пластиковий посуд, серветки, маски. Зокрема, після звернення президента Румунії Клауса Йоганніса до українського президента Володимира Зеленського щодо забруднення річки Тиси, виявили здебільшого пластикові пляшки, але й було багато іншого пластикового сміття пакети, серветки, тощо.

Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає - фото 2
Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає - фото 3
Музей з пластику в Індонезії: навіщо його створили та як він виглядає - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини