Головна Новини Світ Азія На Кавказі розпочались бойові дії між двома країнами: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

На Кавказі розпочались бойові дії між двома країнами: що відомо

Азербайджан оголосив про військову операцію проти у Нагірному Карабасі. Відомого про кількох загиблих у боях.

19 вересня 2023, 14:14
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Азербайджану звинуватило Вірменію та оголосило про початок "антитерористичної операції" в Нагірному Карабасі — спірної території між Вірменією та Азербайджаном.

На Кавказі розпочались бойові дії між двома країнами: що відомо

Азербайджан оголосив про військову операцію в Нагірному Карабасі. Фото з відкритих джерел

Раніше влада Азербайджану повідомила, що внаслідок двох інцидентів у Нагірному Карабасі загинули шестеро людей від розривів мін. Азербайджанці звинуватили в інциденті "незаконні вірменські збройні формування". Тепер Міноборони Азербайджану заявили, що вірменські військові обстрілюють їх позиції артилерійським вогнем з місця, де має дислокуватись російський миротворчий контингент. Як наслідок Азербайджан оголосив про початок військової операції.

"Бойова техніка і військові цілі вірменських військ знищуються із застосуванням високоточної зброї", — повідомили в Міноборони Азербайджану.

Повідомляється, що азербайджанські військові точними ударами знищили кілька одиниць військової техніки Вірменії. Крім того, поблизу головного міста Нагірного Карабаху Степанакерт кружляються військові безпілотники та чути вибухи. Відомо, що під час військових дій зафіксовано кілька загиблих. Міністерство оборони Вірменії заперечує обстріли та вказує, що це дезінформація та додає, що не має збройних сил у Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, що між двома країнами кавказького регіону Вірменією та Азербайджаном десятиліттями ведеться суперечка щодо Нагірного Карабаху, сепаратистського регіону, населеного вірменами, який де-юре є частиною Азербайджану. Останній епізод цього конфлікту стався у 2020 році, коли Азербайджан відновив контроль над частиною цієї території, а Росія ввела туди миротворчий контингент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія, яка має російську базу в країні проведе спільні військові навчання з США.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на спільні військові навчання Вірменії та США на Кавказі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини