Головна Новини Світ Азія На Шрі-Ланці протестувальники захопили резиденцію президента (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Шрі-Ланці протестувальники захопили резиденцію президента (ВІДЕО)

Протести на Шрі-Ланці продовжуються з весни

9 липня 2022, 13:30 comments1440
Поділіться публікацією:

На Шрі-Ланці протестувальники захопили резиденцію президента (ВІДЕО)

Шрі Ланка. Скріншот із відео

На Шрі-Ланці протестувальники захопили резиденцію президента Готабая Раджапакса. Про це повідомляє видання The Indian Express.

За інформацією джерела, сьогодні сотні протестувальників оточили резиденцію президента, а потім увірвалися до неї, знищивши барикади. Щонайменше семеро людей, у тому числі двоє поліцейських, отримали поранення внаслідок зіткнення протестувальників із поліцією. Очевидці зазначають, що чули постріли та, крім того, було помічено неодноразове використання сльозогінного газу. Своєю чергою президент Шрі-Ланки втік від розлютованого натовпу людей.

Протести на Шрі-Ланці почалися ще навесні цього року. Причиною стала глибока економічна криза. Його називають найгіршим за понад 70 років.

У квітні 2022 року Шрі-Ланка оголосила про дефолт за зовнішнім боргом. Через падіння врожаю ціни на харчові продукти збільшилися та відрізнялися від тогорічних більш ніж на 30%. Деякі люди змушені були голодувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що мешканців Запорізької та Херсонської областей закликали терміново евакуюватись. Для того, щоб ЗСУ звільнити окуповані російськими загарбниками території, необхідно буде застосовувати артилерію. Щоб не наражати на небезпеку людей, які живуть у цих областях, їх просять будь-яким можливим способом евакуюватися.

Також портал "Коментарі" писав про те, що на одному з напрямків українськими воїнами було розгромлено цілу танкову роту ворога. Загалом було знищено 9 російських танків. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини