Головна Новини Світ Азія Наслідки пандемії: дайвери жахнулися станом рифа на Філіппінах (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки пандемії: дайвери жахнулися станом рифа на Філіппінах (ВІДЕО)

Забруднення загрожує морським мешканцям

10 березня 2021, 14:03
Поділіться публікацією:

Наслідки пандемії коронавірусу для екології вже дають про себе знати. Так, дайвери виявили на Філіппінах риф, буквально усіяний одноразовими масками для обличчя. Про це повідомляє ВВС.

Наслідки пандемії: дайвери жахнулися станом рифа на Філіппінах (ВІДЕО)

Фото з відкритих джерел

Як можна побачити у відеоролику, засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) вимиваються на коралових рифах недалеко від столиці Філіппін Маніли. За оцінкою Азіатського банку розвитку, під час піку спалаху Covid-19 в місті могло утворюватися до 280 тонн додаткових медичних відходів щодня.

Екологічні групи попереджають, що пластик всередині масок руйнується. Більш того, його вживають морські тварини. Тому екологічні активісти закликають уряд Філіппін звернути увагу на питання поводження з медичними відходами, щоб запобігти подальшому забрудненню морів.

Варто відзначити, що крім "ковідних" відходів — медичних масок — у воді рифа на Філіппінах чимало й іншого пластикового сміття, яке не тільки забруднює водні ресурси, а і є небезпечним для життя і здоров'я морських мешканців.

Нагадаємо, Великий Бар'єрний риф втратив вже 50 відсотків коралів із 1995 року, за даними дослідників. Головна причина загибелі коралів — потепління морів, викликане зміною клімату. Крім того, втрата деяких коралових структур веде до знищення місць існування риб.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, в кінці лютого величезний айсберг площею 1290 квадратних кілометрів відокремився від шельфового льодовика Бранта в Антарктиді. Й ось вдалося зробити фотографію величезної тріщини крупним планом. Ширина прірви становить близько 2 кілометрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини