Головна Новини Світ Азія Названо справжню причину, чому Індія не підписала комюніке на Саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо справжню причину, чому Індія не підписала комюніке на Саміті миру

Індія просто займається бізнесом із Росією, відзначив в часті на Главреді колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко

24 червня 2024, 16:17
Поділіться публікацією:

Індія використовує поточну ситуацію для власної вигоди, тому вона і була присутня на Саміті миру, але не підписала комюніке, заявив колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко. За його словами, країна купує російську нафту на десятки мільярдів доларів та заробляє на її переробці і продажу на світовому ринку.

Названо справжню причину, чому Індія не підписала комюніке на Саміті миру

Індія

Тобто, каже дипломат, Індія зараз просто використовує момент, щоб заробити на ситуації. Нічого особистого – тільки бізнес. Огризко каже, що Індія накупила російської нафти на десятки мільярдів доларів, і заробляє на її переробці та продажу на світовому ринку, але це не триватиме вічно.

Огризко підкреслив, що така ситуація не триватиме довго, оскільки вже зараз Китаю було чітко вказано, що подібна діяльність не буде толеруватися, і в разі необхідності проти нього будуть вводитися санкції. У відносинах з Індією ця тема також буде обговорюватися, хоча, можливо, менш офіційно, але дуже предметно.

"Тому зараз період, коли Індія намагається не надто зав’язуватися з якоюсь однією стороною і поки що заробляти на ситуації, яка склалася. Та навряд чи це триватиме довго", — підкреслив дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністерство закордонних справ Індії опублікувало заяву щодо її присутності на Саміті миру, а також вказало причини, чому країна попри участь на саміті відмовилась підписати спільне комюніке.

Зокрема, в МЗС Індії назвали свою участь на Саміті миру важливою для вивчення шляхів мирного закінчення війни в Україні. Основною причиною, чому Індія не підписала спільний документ, стала відсутність контактів між Україною та Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини