Головна Новини Світ Азія Не британський: в Японії виявили новий штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Не британський: в Японії виявили новий штам коронавірусу

Джерелом зараження коронавірусом стали четверо туристів із Бразилії

10 січня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

У Японії виявили новий штам коронавірусу, що відрізняється від раніше підтвердженого у Великобританії. Інформацію повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство охорони здоров’я Японії.

Не британський: в Японії виявили новий штам коронавірусу

В Японії виявили новий штам ковіду. Фото: The Diplomatist

Четверо уражених новим штамом COVID-19 приїхали до країни "сонця, що сходить" із Бразилії. Їх літак приземлився на японській землі ще 2 січня, утім мандрівники й досі знаходяться в аеропорту Токіо на карантині. У 40-річного чоловіка діагностовані проблеми із диханням, у 30-літньої жінки — головний біль та біль у горлі, у підлітка — лихоманка. Лише у однієї із туристок не виявлено жодних видимих симптомів.

"Наразі немає жодних доказів того, що новий штам, виявлений у тих, хто приїхав із Бразилії, має високий рівень інфекційності", — таким повідомленням обмежився керівник Національного інституту інфекційних хвороб Японії Такаджі Вакіта.

Водночас представники бразильської влади інформують про те, що японці нібито вже дослідили, що новий вид вірусу містить у собі 12 мутацій. Ймовірно, що одна із них раніше була виявлена і у британському штамі, тож це може означати швидку передачу захворювання від людини до людини.

Варто зазначити, що через стрімке збільшення кількості випадків коронавірусу в Японії 7 січня оголосили надзвичайний стан. Введені обмеження стосуються Токіо і трьох найближчих до столиці префектур.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що один із вітчизняних лікарів-інфекціоністів переконаний: в Україні діагностовані випадки зараження британським штамом коронавірусу. Як відомо, цей вид вірусу набагато заразніший та може протікати у більш важкій формі.

Також на порталі можна дізнатися про особливості ще одного штаму COVID-19 — цього разу виявленого на території ПАР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини