Головна Новини Світ Азія ОАЕ запустили першу в арабському світі АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

ОАЕ запустили першу в арабському світі АЕС

Об'єднані Арабські Емірати стали першою арабською країною, в якій запрацювала атомна електростанція

1 серпня 2020, 23:31
Поділіться публікацією:

Атомна електростанція (АЕС) "Барака" в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) почала працювати 1 серпня – в суботу ввели в експлуатацію перший енергоблок АЕС. Віцепрезидент і прем'єр-міністр країни, правитель емірату Дубай Мухаммед бін Рашид аль-Мактум  сказав, що це перший мирний атомний реактор в арабському світі. Про це пише Deutsche Welle.

ОАЕ запустили першу в арабському світі АЕС

За рахунок цієї АЕС влада розраховує покривати близько 25% енергетичних проблем країни.

АЕС "Барака" знаходиться на узбережжі Перської затоки неподалік від кордону з Саудівською Аравією. Чотири енергоблоки цієї електростанції південнокорейський державний енергетичний концерн KEPCO почав будувати ще у 2012 році. Відповідно до умов контракту, на будівництво цієї АЕС передбачено 20 млрд долл. Ця сума враховує витрати не лише на будівництво, а й на навчання працівників та експлуатацію станції потужністю у 1400 мегават.

ОАЕ є однією з найбагатших країн світу завдяки надходженням від нафтогазового бізнесу. Але, незважаючи на великі ресурси, країна намагається покрити внутрішні потреби в енергії й за рахунок інших джерел. Зокрема, минулого року в районі Абу-Дабі запрацювала одна з найбільших у світі систем із сонячних батарей.

В Абу-Дабі наголошують на мирному характері ядерної програми ОАЕ. Влада країни надала доступ до АЕС фахівцям МАГАТЕ та Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують атомні електростанції. Утім, будівництво АЕС вже розкритикувала влада Катару, де вважають атомну електростанцію "загрозою для миру в регіоні".

Нагадаємо, українські АЕС рекордно знизили виробництво електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини