Головна Новини Світ Азія Олімпіаді - бути: заява організаторів в Токіо
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпіаді - бути: заява організаторів в Токіо

Організатори мають намір подати додаткові заходи щодо запобігання поширення коронавірусу на Олімпіаді в Токіо

2 лютого 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

Поширення коронавірусного захворювання у світі негативно відбилося на проведенні масштабних знайомих масових заходів. У їх число ввійшла і запланована на 2020 рік Олімпіада в Японії.

Олімпіаді - бути: заява організаторів в Токіо

Олімпійські кільця в Токіо / фото Спорт

Так, проведення Олімпійських ігор в японській столиці перенесли на 2021 рік. Але і тоді проведення заходу було під питанням. Тепер же представники організаційного комітету "Токіо 2020" виступили із заявою про те, що Олімпіада відбудеться в будь-якому випадку, попри триваючої пандемії. З такою заявою виступив глава оргкомітету Есіро Морі.

"Ми, включаючи прем'єр-міністра Японії Есіхіде Сугу, доклали зусиль для цього, і ми обов'язково зробимо це. Давайте думати про те, як провести Ігри, а не про те, чи будуть вони чи ні", — цитують спортивного чиновника ЗМІ Японії.

Окремо наголошується, що важливість проведення спортивного заходу такого масштабу ще й в тому, що він дасть чіткий сигнал людству про позитивні результати боротьби з коронавірусом.

Втім, ситуація не настільки райдужна, як її хочуть представити спортивні функціонери. У зв'язку з триваючим зростанням числа заражень уряд Японії має намір продовжити надзвичайний стан в Токіо і ще 9 префектурах до сьомого березня. Посилення прикордонного режиму в Японії також раніше вплинуло на графік підготовчих заходів до Олімпіади.

Як очікується, організатори заходу представлять план особливих заходів щодо запобігання заражень в середу, 3 лютого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що церемонії відкриття і закриття Олімпійських ігор в Токіо будуть проводитися з більш простим, більш стриманим підходом, оголосив оргкомітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини