Орбан планує масштабне поглинання. Це стосується країн колишнього СРСР

Угорський уряд посилює економічну співпрацю з азійськими країнами та критикує санкції.

Найбільший комерційний банк Угорщини та східної Європи OTP незабаром оголосить про покупку одного з ключових банків в Узбекистані. Такі заяви висловлює прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який перебуває на саміті організації турецьких держав Тюркська рада. Про це пише портал "Коментарі" з посланням на Facebook Орбана.

В Узбекистанському місті Самарканд проходить саміт Тюркська рада, на який була запрошена угорська бізнес-делегація з 60 осіб. Угорщина планує зробити інвестиції в фармацевтичний сектор Узбекистану та створити там виробничу базу. Також угорський уряд планує підписати угоди з Узбекистаном про співпрацю у постачанні товарів та роботою над атомною енергетикою.

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто також прибув до Самарканду. Там він зустрінеться з директором "Росатому" Олексієм Ліхачовим, який будує нові блоки на угорській АЕС в місті Пакш.

"Розширення атомної електростанції в Пакшу відповідає національним стратегічним інтересам і інтересам національної безпеки Угорщини" - заявив Сіярто на своїй сторінці у Facebook.

Петер Сіярто також зазначає, що саміт Тюркської ради можна сприймати як форму миру, на відміну від "риторики ескалації", яку нібито демонструє міжнародна політика. Подібної думки дотримується і Віктор Орбан.

"Економічна співпраця замість санкцій", - пише угорський прем’єр на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином Угорщина усе більше розвиває зв’язки зі Сходом та країнами колишнього СРСР намагаючись викупити у них фінансові установи та створити сировинні бази.

До Організації турецьких держав, метою якої є співробітництво між країнами, де офіційною мовою є турецька, входять Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Туреччина та Узбекистан. Угорщина, як і Туркменістан, має статус спостерігача в організації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісія хоче покарати Угорщину.

Також "Коментарі" писали про одну країну ЄС, яка не підтримала рішення про надання Україні 18 млрд євро фінансової допомоги.