Головна Новини Світ ЄС Одна з країн ЄС заблокувала рішення про виділення Україні фінансової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн ЄС заблокувала рішення про виділення Україні фінансової допомоги

Угорщина знову блоку допомогу Україні. Цього разу вето наклали на виділення допомоги у 18 млрд євро.

9 листопада 2022, 15:27 comments1244
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський Союз допомагає у війні Україні та постійно виділяє фінансову допомогу. Угорщина та її лідер Віктор Орбан постійно блокують таку підтримку вимагаючи від ЄС якихось бонусів для себе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Bloomberg.

Одна з країн ЄС заблокувала рішення про виділення Україні фінансової допомоги

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга. Фото: з відкритих джерел

Рішення про виділення Україні пакету допомоги у 18 млрд євро мало бути прийнято усіма 27 членами урядів ЄС. Єдиний представник з усіх країн Європейського Союзу хто повідомив, що не збирається підтримати таке рішення був міністр фінансів Угорщини Міхай Варга.

Таке рішення не є дивним, адже на початку тижня інший угорський політик міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто запевнив, що його країна не буде підтримувати довгострокові фінансові програми для України. Сіярто говорить, що Угорщина готова допомагати фінансово Україні на двосторонній угоді між країнами та наголошує, що спільне кредитування під час епідемії коронавірусу. Міністр закордонних справ Угорщини вважає, що цих грошей більш ніж достатньо для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський Союз прагне покарати Угорщину, але влада Орбана може цього уникнути. ЄС заморозив усі грошові надходження до Угорщини та висунув занепокоєння через значну корупцію у верхівках угорської влади. Віктору Орбану дали кілька місяців, щоб привести все до ладу та створити антикорупційний механізм для зменшення фінансових злочинів в Угорщині. Постійні блокування рішень ЄС Угорщина може використовувати для своїх цілей, як це було з санкціями на газ.

Також "Коментарі" писали про заяву Віктора Орбана, який повідомив угорцям, що слід готуватись до затяжної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 листопада 2022, 15:46

Угорщина приймає і рятує від смерті наших громадян, яких не підставила під удар наша влада, за це треба подякувати Угорщини. Нашим корумпованим треба припинити розкрадання більшої частки і всього вистачить. Пересічні громадяни ніяк не відчувають надходження або відсутність європейських грошей - все йде корумпованим.


Новини