Головна Новини Світ ЄС Єврокомісія хоче покарати Угорщину, але Орбан може цього уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія хоче покарати Угорщину, але Орбан може цього уникнути

Віктор Орбан ймовірно зможе й надалі отримувати гроші від ЄС.

29 жовтня 2022, 23:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейська комісія на початку грудня має винести рішення стосовно корупції у верхівці Угорщини, до якої належить прем’єр-міністр країни Віктор Орбан, але план покарання може провалитись. Про це пише німецьке видання Spiegel.

Єврокомісія хоче покарати Угорщину, але Орбан може цього уникнути

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

ЄС у 2021 році створила механізм, за яким країни, які належать до Європейського Союзу можуть бути покарані за корупційні дії. Вперше цей механізм має бути застосований до Угорщини. Наразі Віктору Орбану дали два місяці на можливість привести всі справи країни у правильне русло, а також ЄС заморозило виплати для Угорщини на суму близько 7,5 млрд євро.

Німецьке видання зазначає, що для прийняття такого рішення необхідна кваліфікована більшість. Це означає, що потрібне рішення підтримало мінімум 15 країн ЄС та 65% населення організації.

Один з дипломатів зазначає, що Європейський Союз можливо не зможе покарати Орбана.

"Я не бачу необхідної кваліфікованої більшості країн, щоб покарати Угорщину", — повідомив дипломат ЄС для Spiegel, який забажав залишитись анонімним.

Німецьке видання пояснює, чому ЄС не сумнівається в тому, що керівництво в Угорщині корумповане, але може не покарати Орбана.

За словами чиновника, більшість в Брюсселі готові пробачити прем’єр-міністру Угорщини, якщо той виконає необхідні умови. До цих умов належить провести реформи, а також створити службу для боротьби з корупцією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан виступив з заявою про необхідність готуватись до затяжної війни.

Також "Коментарі" писали про українського тренера угорського походження який розкритикував Віктора Орбана то побажав, аби Угорщину виключили з ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини