Головна Новини Світ Азія Пакистанські таліби вчинили теракт на блок-пості
commentss НОВИНИ Всі новини

Пакистанські таліби вчинили теракт на блок-пості

Кількість нападів талібів у Пакистані на військових та мирне населення збільшилася вдвічі

5 вересня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

У Пакистані стався теракт, що забрав життя трьох людей. Про це повідомляє видання CNN.

Пакистанські таліби вчинили теракт на блок-пості

Пакистанські таліби вчинили теракт: загинули військові, фото STRDEL/Getty

Відомо, що на контрольно-пропускному пункті біля Кветти у провінції Белуджистан терорист-смертник підірвав вибуховий пристрій. У результаті вибуху поранено 15 осіб, трьох вбито. За словами генерального інспектора поліції Кветти, Ажара Акрама, подія трапилася 5 вересня на блок-посту Корпусу прикордонних військ.

Прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан висловив співчуття рідним загиблих військових та засудив теракт самогубців.

Відповідальність за вибух взяли на себе пакистанські таліби. Нещодавно лідер пакистанських талібів Нур Валі Мехсуд наголошував, що зможе взяти під контроль пакистанський прикордонний регіон завдяки захопленню влади талібами в Афганістані.

Наразі ж кількість нападів талібів у Пакистані на військових та мирне населення збільшилася вдвічі порівняно із показниками минулого року. Зазначимо, що у квітні під час теракту на території готелю в Кветті загинуло четверо людей і 12 отримало поранення.

Кветта — це столиця провінції Белуджистан, що розташована біля кордону з Афганістаном. У провінції багато років не вщухає повстанський рух сепаратистів, що прагнуть від'єднатися від Пакистану й самостійно розпоряджатися мінеральними ресурсами регіону. 

Як повідомляв портал "Коментарі", в Афганістані у результаті "святкової" стрілянини в повітря загинули люди. Таліби, святкуючи "перемогу" над непідконтрольною провінцією Панджшер, вели безладний вогонь із вогнепальної зброї. Панджшер була останньою провінцією, яка чинила опір. Зазначається, що лідери опору талібів заперечують факт падіння провінції. В результаті інциденту загинули щонайменше 17 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини