Головна Новини Світ Азія Пашинян готовий заморозити участь Вірменії в ОДКБ, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян готовий заморозити участь Вірменії в ОДКБ, але є умова

Пашинян пояснив свої слова з приводу заморозки участі в ОДКБ

28 лютого 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Уряд Вірменії  може юридично  припинити її участь  в ОДКБ,  коли позиції цієї організації  стосовно  територіальної цілісності  країни  не зміняться.

 Пашинян готовий заморозити участь Вірменії в ОДКБ, але є умова

Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Про це  наголосив прем'єр-міністр  країни Нікол Пашинян, інформує видання "Новини-Вірменія".

"ОДКБ замість того, щоб виконувати свої зобов'язання перед Вірменією у сфері безпеки, навпаки — створює проблеми безпеки", — заявляє Пашинян.

Як він стверджує, обумовлена позиція  становить загрозу національній безпеці Вірменії. Зокрема, ОДКБ, ігноруючи власні зобов'язання, дотримуючись   яких мала б демонструвати відповідну позицію з питань безпеки  цієї країни, робить протилежне.

"Що стосується того, що означає моя заява про те, що ми практично заморозили діяльність в ОДКБ, то вона означає таке: ми в ОДКБ не маємо постійного представника вже рік, ми не беремо участі в заходах на високому і найвищому рівні вже досить тривалий час. Звісно, в ОДКБ діє принцип консенсусу під час ухвалення рішень, тому ми нічого не блокуємо, але й не беремо участі з простої причини: у нас немає відповіді на запитання, чому маємо брати участь?", — пояснив посадовець.

Нікол Пашинян  наголосив, що коли ситуація не змінюватиметься, то підніматиметься питання   про справді юридичне заморожування участі в ОДКБ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пашинян озвучив рішення щодо участі Вірменії в ОДКБПрем'єр-міністр Вірменії заявив про заморожування членства Єревана в Організації договору колективної безпеки. Організація не виконувала своїх функцій щодо Вірменії, вважає Нікол Пашинян. Нікол Пашинян зазначив, що участь Вірменії в ОДКБ, в якій домінує Москва, була "заморожена".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини