Головна Новини Світ Азія Пекінський марафон переносять через спалах коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекінський марафон переносять через спалах коронавірусу

26 жовтня 2021, 06:42
Поділіться публікацією:

У Пекіні вирішили відкласти проведення марафону через спалах коронавірусної інфекції. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. Це сталося після того, як високопосадовець у сфері охорони здоров'я країни попередив, що очікується подальше поширення нового спалаху захворювання.

Пекінський марафон переносять через спалах коронавірусу

Пекінський марафон - фото з відкритих джерел


Зараз у Китаї зареєстровано понад 133 випадки захворювання в 11 провінціях. Усі вони пов'язані зі штамом Delta. Останній спалах вважається найбільшим із серпня цього року. Пекінський марафон, який відбувається щорічно з 1981 року, є одним із найбільших місцевих спортивних заходів Китаю. Забіг традиційно починається на площі Тяньаньмень та закінчується на площі Святкування в Олімпійському парку Пекіна.


Очікувалося, що у марафоні, який має відбутися 31 жовтня, візьмуть участь близько 30 тисяч людей. Організатори марафону заявили, що скасовують захід, "щоб запобігти ризику поширення епідемії та захистити здоров'я та безпеку більшості бігунів, персоналу та жителів".


Нагадаємо, глава українського Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив невтішний прогноз щодо коронавірусу, проте, за словами міністра, "ми можемо повернутися до нормального життя". Так, представник МОЗ вважає, що COVID-19 може ніколи не зникнути. Чиновник нагадав, що з початку коронавірусної пандемії в нашій країні минуло 20 місяців, а громадськість цікавиться лише одним питанням: коли закінчиться пандемія. "Неприємна новина в тому, що COVID-19 може не зникнути ніколи. Хороша новина – ми можемо повернутися до нормального життя із циркуляцією вірусу між нами", – сказав Ляшко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини