Південна Корея погрожує знищити режим Кім Чен Ина: озвучена важлива умова для КНДР

Через ядерну загрозу Південна Корея пригрозила знищенням КНДР.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що режим північнокорейського лідера Кім Чен Ина буде знищено, якщо він наважиться застосувати ядерну зброю. За його словами диктатор КНДР замість турботи про громадян Північної Кореї розширює ракетну та ядерну програму.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пригрозив кінцем режиму Кім Чен Ина в КНДР.

"Якщо Північна Корея коли-небудь спробує використати ядерну зброю, це зустріне рішучою та переважною відповіддю з боку наших збройних сил і альянсу США. І це буде день, коли режим закінчиться", - сказав Юн Сок Йоль.

Це попередження прозвучало на тлі публічного візиту Кім Чен Ина на секретний завод зі збагачення урану, що підкреслило готовність Північної Кореї до подальшого розвитку ядерних технологій.

Президент Південної Кореї додав, що Північна Корея ігнорує тяжке становище своїх громадян, розширюючи свою ракетну та ядерну програми та беручи участь у "підлих провокаціях", таких як запуск повітряних куль, наповнених сміттям.

Також Йоль розкритикував Кім Чен Ина за оголошення про роз'єднання двох Корей, заявивши, що його режим "зайшов настільки далеко, що відмовився від возз'єднання". Крім того, президент Південної Кореї назвав торгівлю зброєю Північної Кореї з Росією "незаконною" та такою, що "порушує міжнародні норми".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея готується змінити конституцію у якій назве свого головного ворога.

Також "Коментарі" писали про те, що Північна Корея - це одна з трьох країн з якими Україна розірвала дипломатичні відносини.