Головна Новини Світ Азія Північна Корея готується змінити конституцію: впише головного ворога країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея готується змінити конституцію: впише головного ворога країни

Кім Чен Ин наказав змінити конституцію Північної Кореї.

сьогодні, 16:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Північна Корея планує провести важливе засідання Верховних народних зборів у жовтні для внесення змін до конституції, що може мати серйозні наслідки для відносин з Південною Кореєю. Головна мета конституційних змін — закріплення ворожості до Південної Кореї та перегляд територіальних кордонів.

Північна Корея готується змінити конституцію: впише головного ворога країни

Лідер КНДР Кім Чен Ин. Фото: KCNA

Як повідомляє Центральне інформаційне агентство Кореї, 7 жовтня в Пхеньяні відбудеться 11-та сесія Верховних народних зборів. Це засідання стане відповіддю на нещодавній заклик лідера КНДР Кім Чен Ина, який у січні вимагав перегляду конституції з метою закріплення Південної Кореї як "незмінного головного ворога". 

Крім того, північнокорейський диктатор виступив закріпити пункти зобов’язання щодо необхідності "повної окупації" території Південної Кореї в разі війни. Також він видав наказ про перегляд конституції таким чином, щоб вилучити положення, пов'язані з об'єднанням обох Корей, і по-новому визначити територіальні кордони країни, включно з морським кордоном.

Кім Чен Ин вже оголосив, що міжкорейські відносини мають сприйматися як відносини між двома ворогуючими державами, а не як шлях до примирення та возз'єднання. Це ставить під загрозу угоду 1991 року, яка визначала міжкорейські зв'язки як "особливі відносини", спрямовані на об'єднання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея провела випробування ракет з надвеликими боєголовками та частину зброї могла відправити до РФ.

Також "Коментарі" писали про суворий вирок у КНДР, де доньку начальника поліції спіймали на перегляді забороненого контенту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини