Головна Новини Світ Азія Повітряна куля атакувала офіс президента Південної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітряна куля атакувала офіс президента Південної Кореї

КНДР здійснила черговий масований запуск повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї.

24 липня 2024, 09:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Північна Корея в останні місяці почала активно запускати повітряні кулі наповненні сміттям у бік Південної Кореї. Як повідомляє Служба безпеки президента Південної Кореї, одна з таких куль впала на території офісу президента.

Повітряна куля атакувала офіс президента Південної Кореї

Одна з повітряних куль, які запускає КНДР в бік Південної Кореї. Фото з відкритих джерел

Співробітники Служба безпеки президента виявили повітряну кулю на території президентської резиденції та дослідили її на можливі небезпечні речовини.

"Розслідування, проведене групою хімічного, біологічного та радіологічного реагування, показало, що об’єкт не становить небезпеки або забруднення, тому він був вилучений", — заявили у службі безпеки.

З травня КНДР відправила тисячі повітряних куль наповнених сміттям до Південної Кореї. Влада Пхеньяну заявила, що такий крок став знаком протесту проти пропагандистських листівок, які активісти Південної Кореї розсилають по її території. В КНДР такі листівки називають "макулатурою та брудом", яка засмічує Північну Корею.

Повітряні кулі відправлені КНДР зазвичай наповнені різним сміттям, зокрема пластиком, взуттям, старим одягом, пляшками, батарейками та гноєм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії звинуватили Україну в атаці повітряними кулями. Російські пропагандисти стверджують, що Україна прив'язує до повітряних куль вибухівку та датчики GPS, за допомогою яких відбувається скид бомби на російській території.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі виявили кілька повітряних куль невідомого походження. Після досліджень об'єкти, які містили кириличні написи, були забрані армією для перевірки з підозрою, що це могли бути шпигунські пристрої РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини