Головна Новини Світ Азія Північна Корея критикує США за підтримку України: попередили про нову світову війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея критикує США за підтримку України: попередили про нову світову війну

В КНДР заявили, що будуть підтримувати російську армію та її народ у війні Росії проти України.

24 червня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступник голови Центральної військової комісії Трудової партії Кореї Пак Йонг Чон висловив критику США за надання Україні військової підтримки. Північнокорейський політик заявив, що КНДР буде завжди підтримувати російську армію та право РФ на "самооборону".

Північна Корея критикує США за підтримку України: попередили про нову світову війну

Пак Йонг Чон. Фото з відкритих джерел

Пак Йонг Чон різко критикує США за допомогу Україні у війні проти Росії. Політик поширює кремлівські пропагандистські тези заявивши, що допомога від США лише "неминуче провокує" Росію на сильнішу відповідь та призведе до спалаху "нової світової війни". Крім того, Пак Йонг Чон назвав російську агресію "законним актом самооборони".

"Росія має право на самооборону, щоб здійснити стратегічний контрнаступ, щоб захистити свою безпеку від постійно зростаючої загрози з боку ворожих сил. Будь-які дії у відповідь, вжиті Росією, будуть законним актом самооборони", — сказав Пак Йонг Чон.

Північнокорейський політик продовжив висловлювати підтримку Росії та її армії, у війні, яку він назвав "справедливою боротьбою".

"Ми завжди будемо разом з російською армією та народом у справедливій боротьбі за захист суверенних прав, стратегічної стабільності та територіальної цілісності своєї країни", — додав Пак.

Нагадаємо, що у червні Володимир Путін здійснив візит до КНДР та підписав з Кім Чен Ином документи щодо посилення співпраці, зокрема у військовій сфері. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Південна Корея оголосила ультиматум Путіну, якщо Росія почне надавати зброю КНДР. 

Також "Коментарі" писали про те, що стали відомі деталі угоди між Північною Кореєю та Росією, які підписав Кім Чен Ин та Путін у Пхеньяні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини