Головна Новини Світ Азія Понад 100 потерпілих: на острові Ява сталося виверження вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 100 потерпілих: на острові Ява сталося виверження вулкана

На острові Ява продовжується виверження вулкана Семеру

6 грудня 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

На острові Ява 4 грудня прокинувся найбільший вулкан. Повідомляється, що у результаті 14 людей, що проживали у селі, загинули. Про це повідомляє Euronews.

Понад 100 потерпілих: на острові Ява сталося виверження вулкана

На острові Ява прокинувся вулкан, фото з відкритих джерел

За словами речника Національного агентства зі зменшення наслідків стихійних лих Абдула Мухарі, у покійних були сильні опіки. До лікарень госпіталізували ще 41 людину з опіками та ще 15 осіб з травмами.

Дев'ятьох мешканців досі шукають. Рятувальники не могли працювати через розкидані в радіусі навколо вулкана тліючі осередки та густий дим. Повідомляється, що раптове виверження гори Семеру у провінції Східна Ява спричинило викид значного об'єму попелу та лави.

В селах біля вулкана відключена електроенергія. В регіоні йшли сильні дощі, тому дощова вода змивала уламки породи та частки лави з вулкана й зносила все це донизу. Відомо, що було зруйновано головний міст, що з'єднує Лумаджанг і район Маланг.

За словами Мухарі, будинки у селах були пошкоджені вулканічним сміттям, понад 900 людей перемістилися до тимчасових державних притулків. Місцеві говорять, що виверження було набагато сильнішим, ніж у січні.

Прессекретар міністерства транспорту Адіта Іраваті повідомила, що авіакомпанії отримали сповіщення про виверження й цивільні літаки мають уникати повітряних маршрутів поблизу вулкана. Наразі ж авіаперельоти виконуються за графіком.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Індонезії почалося виверження вулкана. Також триває виверження вулкана на Канараських островах. Біля вулкана Кубре-В'єха на іспанському острові Пальма відкрилося кілька вулканічних жерл. Вони викидають розжарену лаву і можуть призвести до нових руйнівних наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини