Головна Новини Світ Азія Порятунок вмираючої нації: уряд Японії профінансує сервіси знайомств
commentss НОВИНИ Всі новини

Порятунок вмираючої нації: уряд Японії профінансує сервіси знайомств

Якщо тенденція не зміниться, за сто років японців стане менше більш ніж удвічі

8 грудня 2020, 17:43
Поділіться публікацією:

Японія планує підвищити рівень народжуваності за рахунок фінансування схем пошуку партнерів з штучним інтелектом, щоб допомогти громадянам знайти свою любов. З наступного року уряд буде субсидувати місцеві органи влади, які вже запускають проекти, які використовують ШІ для знайомства і зближення людей.

Порятунок вмираючої нації: уряд Японії профінансує сервіси знайомств

ФОТО: Flipboard

У минулому році число новонароджених в Японії впало нижче 865 000 — рекордно низького рівня. Швидко сивіюча нація давно шукає способи повернути назад один з найнижчих показників народжуваності в світі. Розширення використання технологій штучного інтелекту — одне з останніх досягнень цієї кампанії.

У наступному році уряд планує виділити місцевій владі 2 мільярди ієн (19 мільйонів доларів) на підвищення народжуваності, повідомляє інформаційне агентство AFP. Багато з них вже пропонують послуги з пошуку партнерів, а деякі ввели систему штучного інтелекту в надії, що вони проведуть більш складний аналіз стандартизованих форм, в які люди відправляють свої дані.

Деякі з існуючих систем обмежені розглядом таких критеріїв, як дохід і вік, і дають результат тільки при точному збігу. Місцеві ЗМІ говорять, що фінансування направлено на те, щоб дозволити владі використовувати більш дорогі передові системи, які враховують такі чинники, як хобі і цінності.

"Ми особливо плануємо запропонувати субсидії місцевим органам влади, які здійснюють або запускають проекти по сватанню з використанням ШІ. Ми сподіваємося, що ця підтримка допоможе повернути назад зниження народжуваності в країні", — сказав AFP представник кабінету міністрів.

За прогнозами, населення Японії скоротиться з пікового значення в 128 мільйонів в 2017 році до менше 53 мільйонів до кінця століття.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект досяг приголомшливих успіхів в боротьбі з "мовою ненависті".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини