Головна Новини Світ Азія Потужний землетрус в індонезійському Сулавесі забрав життя десятків людей, сотні отримали поранення
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужний землетрус в індонезійському Сулавесі забрав життя десятків людей, сотні отримали поранення

Рятувальники продовжують шукати людей під завалами в Індонезії

16 січня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

Щонайменше 42 людини загинули і ще сотні отримали поранення після землетрусу магнітудою 6,2 на індонезійському острові Сулавесі, повідомляє індонезійське агентство по боротьбі зі стихійними лихами. Про це пише CNN.

Потужний землетрус в індонезійському Сулавесі забрав життя десятків людей, сотні отримали поранення

Епіцентр землетрусу, який стався о 1:28 за Джакартський часом, знаходився в 6 кілометрах на північний схід від міста Маджене, на глибині 10 кілометрів, повідомляє індонезійське агентство метеорології, кліматології та геофізики.

Тридцять чотири людини загинули в місті Мамуджу, розташованому на північ від епіцентру, а ще вісім — в Маджені.

За даними Національної ради країни по боротьбі зі стихійними лихами, в Маджені щонайменше 637 осіб отримали поранення і 15 тис. жителів були переміщені. Тисячі жителів покинули свої будинки в пошуках безпеки після землетрусу, який міг сильно відчуватися протягом п'яти-семи секунд і пошкодило щонайменше 300 будинків в Маджені. Інші будівлі також сильно постраждали, в тому числі військове командування в Маджені, а також готелі та урядові будівлі в Мамуджу.

За даними місцевих пошуково-рятувальних команд, багато людей все ще знаходяться в пастці під зруйнованими будівлями.

Агентство по метеорології, кліматології та геофізики країни заявило, що землетрус не викликав цунамі, засноване на моделюванні агентства з метеорології та кліматології.

Індонезія, країна з високою тектонічної активністю, розташована в так званому тихоокеанському "Вогненному кільці", регулярно потерпає від землетрусів. У 2018 році руйнівний землетрус магнітудою 6,2 і цунамі обрушилися на місто Палу в Сулавесі, забираючи життя тисяч людей.

Раніше "Коментарі" писали, що жителі кількох міст Хорватії відчули сильні, хоч і короткі, підземні поштовхи. Їх потужність за шкалою Ріхтера склала 4,7, 4,8 і 3,9 бала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини