Головна Новини Світ Азія Прем’єр Пакистану звинуватив жінок в тому, що вони самі винні у зґвалтуваннях
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Пакистану звинуватив жінок в тому, що вони самі винні у зґвалтуваннях

На думку чиновника, жінки провокують чоловіків тим, що носять замало одягу

25 червня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан звинуватив жінок у тому, що вони самі винні у виникненні кризи зґвалтувань. Такі гострі заяви викликали хвилю негативних висловлювань із боку правозахисних організацій. Зокрема політик Мар’ям Наваз назвала прем’єра "апологетом зґвалтувань". Про це повідомляє The Gardian.

Прем’єр Пакистану звинуватив жінок в тому, що вони самі винні у зґвалтуваннях

Імран Хан. Фото: getty images

 На думку Хана, жінки провокують чоловіків тим, що носять "занадто мало одягу". Саме тому вони стають жертвами зґвалтувань.

"Якщо жінка носить дуже  мало одягу, це вплине на чоловіка, хіба що тільки він є роботом. Це здоровий глузд" — відповів прем’єр на запитання журналіста щодо тривалої "епідемії зґвалтувань" у Пакистані.

Щоправда, він не уточнив, що саме означає "мало одягу". Однак таке висловлювання звучить особливо дивно у країні, де більшість жінок носять виключно консервативний національний одяг.

Після цих слів Імран Хана більше десятка правозахисних організацій виступили із заявою, в якій вимагали вибачень від прем’єра.  

"Це небезпечно спрощено і лише підсилює загальне суспільне уявлення, що жінки є "знаючими" жертвами, а чоловіки – "безпорадними" агресорами", — йдеться у заяві.

Борець  за права жінок Канвал Ахмед теж відреагувала на звинувачення Імран Хана.

"Моє серце здригається від думки про те, скільки насильників сьогодні виправдовують себе, коли прем’єр-міністр підтримує їх злочини", — написала активістка у Twitter.

Імран Хан і раніше висловлював подібні думки. Зокрема він радив жінкам прикриватися, щоб запобігти зґвалтуванням.

Нагадаємо, видання "Коментарі" писало, що колишній керівник незареєстрованої молодіжної християнської організації розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчаток. Проти чоловіка було відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів статевих злочинів, які він здійснював з 2005 року. Повідомляється, що потерпілими було шість дівчаток у віці від 11 до 14 років



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини