Головна Новини Світ Азія Президент Афганістану подав у відставку і залишив країну - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Афганістану подав у відставку і залишив країну - ЗМІ

За деякими даними, він вирушив до Таджикистану

15 серпня 2021, 18:52
Поділіться публікацією:

Глава Афганістану Ашраф Гані подав у відставку в зв'язку з заявою талібів про контроль над всією територією країни. Впродовж декількох годин президент разом з соратниками поїхав за межі Афганістану. Про це повідомляють "Sputnik Афганістан" та Tolo News, пише OBOZREVATEL.

Президент Афганістану подав у відставку і залишив країну - ЗМІ

Президент Афганістану Ашраф Гани - фото з відкритих джерел

Відзначається, що главою перехідного уряду став Алі Ахмад Джалалі — екс-міністр внутрішніх справ країни.

При цьому видання відзначає, що офіційно підтверджених даних про відставку Гані поки що немає. Місцеві ЗМІ повідомляють, що президент Афганістану вирушив до Таджикистану.

До слова, Гані був главою Афганістану з 29 вересня 2014 року.

Видання "Коментарі" повідомляло, що сьогодні бойовики екстремістського руху "Талібан" почали свій наступ на столицю Афганістану Кабул. Бойовики ведуть наступ на місто у всіх напрямках. Деякі ЗМІ з посиланням на уповноважених афганських чиновників повідомляють, що таліби увійшли в околиці Кабула, але бойових дій не було. Керівництво "Талібану" наказало бойовикам утриматися від насильства в столиці і дозволити безпечно покинути місто всім, хто цього захоче.

"Талібаном" називають рух ісламістів, яке з'явилося в Афганістані в 1994 році. Таліби управляли країною з 1996 до 2001 року. Тоді ісламісти втручалися в усі сфери афганського суспільства. Афганцям навіть заборонили дивитися фільми, слухати музику, запускати повітряних зміїв, голити бороду. Жінки піддавалися соціальної дискримінації: їм забороняли здобувати освіту, робити кар'єру.

Після масштабного теракту, організованого 11 вересня 2001 року, США почали антитерористичну операцію і заручившись підтримкою Північного альянсу режим талібів було повалено.

У 2003 році "Талібан" був визнаний Радою безпеки ООН терористичною організацією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини