Головна Новини Світ Азія Президент Південної Кореї запропонував заборонити споживання собачого м'яса
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Південної Кореї запропонував заборонити споживання собачого м'яса

У Південній Кореї діє закон про захист тварин

28 вересня 2021, 03:30
Поділіться публікацією:

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін запропонував заборонити вживання м'яса собак в країні. Щорічно корейці з'їдають до 1 млн собак.Про це повідомляє південнокорейська англомовна газета The Korea Herald. У понеділок, 27 вересня, прессекретар Мун Чже Іна розповіла, що під час щотижневої наради з питань політики президент запропонував прем'єру Кім Бу Кюму ввести заборону на споживання м'яса.

Президент Південної Кореї запропонував заборонити споживання собачого м'яса

Тварини - фото з відритих джерел

"Не час розумно розглянути питання про заборону споживання м'яса собак?" — сказав глава держави, коли глава уряду поінформував його про план щодо поліпшення системи догляду за тваринами.

У короткій заяві для преси прессекретар не надала ніяких додаткових подробиць з приводу висловлювань Муна.

За оцінками Міжнародного товариства захисту тварин, станом на 2019 країні близько 2 млн собак щорічно вирощуються на спеціальних фермах. Зауважимо, що в Південній Кореї діє закон про захист тварин, спрямований в основному на запобігання жорстокому вбивству собак і кішок, але не на споживання собак як таке. Собак на фермах в основному вбивають електричним струмом, займає до п'яти хвилин. Повішення також практикується, хоча це незаконно. За даними корейських захисників прав тварин (KARA) по 2018, в Південній Кореї щорічно споживається від 780 000 до 1 мільйона собак. Втім споживання зменшується, оскільки все більше людей тримають собак як домашніх улюбленців. Зокрема, і президент країни. Скорочується і кількість спеціалізованих ресторанів.

Нагадаємо, експерти виявили в країні величезна кількість дітей, зайнятих у видобутку вугілля, повідомляє Reuters. Звіт спостерігачів говорить про те, що умови роботи дітей були майже рабськими — тортури, зґвалтування, голод. Про це повідомила Південнокорейська правозахисна група, яка звинуватила уряд Північної Кореї в потуранні щодо використання дешевого дитячої праці. Зараз діє заборона ООН на продаж Північною Кореєю цього енергоресурсу. Цивільний альянс за права людини в Північній Кореї NKHR опублікував дані, що вказують на зв'язок між експлуатацією громадян Північної Кореї і виробництвом товарів на експорт. У звіті "Експорт кривавого вугілля з Північної Кореї" йдеться про незаконну схему тиску, яка змушує людей в таборах для ув'язнених добувати вугілля та інші товари для експорту.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини