Головна Новини Світ Азія Пропала електрика і зупинилися потяги: в Японії стався сильний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропала електрика і зупинилися потяги: в Японії стався сильний землетрус

Інформації про постраждалих або загиблих людей поки не було

12 грудня 2020, 19:50
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що в цю суботу, 12 грудня, в Японії стався потужний землетрус магнітудою 5,5. З цієї причини тимчасово було зупинено рух швидкісних поїздів і на деякий час зник електричний струм. Про це пише Національне метеорологічне агентство.

Пропала електрика і зупинилися потяги: в Японії стався сильний землетрус

В Японії стався сильний землетрус. Фото: unsplash

Повідомляється, що епіцентр підземних поштовхів знаходився в Тихому океані на схід від префектури Аоморі, а осередок залягав на глибині 50 км. Сильні поштовхи найбільше відчувалися на північному сході і півночі Японії, включаючи префектури Аоморі, Хоккайдо і Івате.

Згідно з даними синоптиків, загроза цунамі не виникла через це землетрус. Крім того, поки інформації про постраждалих або загиблих людей не було. Проте, Східно-Японська залізниця заявила, що тимчасово змушена була призупинити свої потяги, тому що пропала електрика.

Пропала електрика і зупинилися потяги: в Японії стався сильний землетрус - фото 2
Пропала електрика і зупинилися потяги: в Японії стався сильний землетрус - фото 3

Також компанія Tohoku Electric Power розповіла, що на її ядерному комплексі Хігасідорі в Аоморі і на атомній станції Онагава в префектурі Міягі, яка межує з Івате, в момент землетрусу не спостерігалося ніяких відхилень від нормальних показників.

Уряд країни повідомив, що вже почав активно працювати кризовий штаб з оперативного збору і аналізу даних, щоб оцінити можливий збиток від цього сильного землетрусу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Туреччині зафіксували новий землетрус. Сьогодні, 27 листопада, на сході країни прокотилося землетрус магнітудою 4,7. Повідомляється, що жертв і масштабних пошкоджень немає. У турецькому Управлінні з питань надзвичайних ситуацій повідомили, що землетрус стався в 11:27 дня в провінції Малатья з епіцентром в місті Путурж. Незважаючи на пригоду, служба не зафіксувала людських жертв. Поштовхи також відчувалися в кількох сусідніх провінціях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини