Головна Новини Світ Азія Путін безкарний у Монголії: Київ звинувачує Улан-Батор у пособництві злочинам
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін безкарний у Монголії: Київ звинувачує Улан-Батор у пособництві злочинам

МЗС України розкритикувало владу Монголії за те, що вона не стала заарештовувати Володимира Путіна

3 вересня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України висловило різке невдоволення на адресу влади Монголії, яка відмовилася заарештувати президента Росії Володимира Путіна. Про це пише видання BILD.

Путін безкарний у Монголії: Київ звинувачує Улан-Батор у пособництві злочинам

МЗС України розкритикувало владу Монголії

Російський лідер прибув до Улан-Батора для участі в урочистостях з нагоди 85-ї річниці перемоги радянських та монгольських збройних сил над Японією, незважаючи на чинний ордер Міжнародного кримінального суду (МКС) на його арешт.

Володимир Путін приземлився у столиці Монголії, Улан-Баторі, вперше з 2023 року. Монголія як країна, яка підписала Римський статут і визнала юрисдикцію МКС, була зобов'язана затримати Путіна відповідно до міжнародного права. Нагадаємо, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за підозрою у депортації українських дітей із окупованих територій. Однак замість виконання цього зобов'язання, монгольська влада зустріла Путіна з почесною варти та державними почестями.

Україна негайно відреагувала на цей вчинок Монголії. Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий висловив глибоке розчарування позицією Улан-Батора, наголосивши, що Монголія, по суті, допомагає російському президентові уникнути міжнародного правосуддя.

"Невиконання урядом Монголії обов'язкового ордера МКС на арешт Путіна є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права. Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, цим розділивши відповідальність за його військові злочини. Ми працюватимемо з партнерами над тим, щоб це мало наслідки для Улан-Батора", — йдеться у заяві МЗС України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини