Головна Новини Світ Азія Радіоактивну воду з японської Фукусіми зіллють у море: чи є загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

Радіоактивну воду з японської Фукусіми зіллють у море: чи є загроза

Ємності для зберігання радіоактивної води на АЕС "Фукусіма" скоро вичерпаються

16 жовтня 2020, 13:08
Поділіться публікацією:

Уряд Японії вирішив злити в море більше одного мільйона тонн радіоактивної води з атомної електростанції "Фукусіма-1", яка була зруйнована в результаті атомної аварії в 2011 році. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на японські ЗМІ.

Радіоактивну воду з японської Фукусіми зіллють у море: чи є загроза

Відзначається, що перед зливом радіоактивна вода, що зберігається майже в тисячі контейнерах, буде ретельно очищена. Експерти запевняють, що за підсумками в ній залишиться тільки тритій, що не піддається фільтрації. Останній небезпечний для людей, але лише в дуже великих дозах. Міжнародне агентство з атомної енергії вважає, що якісно відфільтрована вода може бути злита в океан без шкоди для екології.

Злити радіоактивну воду з "Фукусіми" в море вирішили через те, що ємності для її зберігання скоро вичерпаються. Процедуру в Японії порахували безпечною, додавши, що таку технологію застосовують і на звичайних атомних реакторах. Однак рибалки і фермери поставилися до запропонованого рішення негативно. Вони побоюються, що люди перестануть купувати їхню продукцію.

Повідомляється, що офіційне рішення японською владою буде прийнято найближчим часом. Планується розпочати слив зараженої води в море не раніше ніж через рік.

Нагадаємо, Японія збирається побудувати до 2035 року завод на Місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини