Головна Новини Світ Азія РФ залякує союзника України "погіршенням відносин": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ залякує союзника України "погіршенням відносин": яка причина

В Росії заявили, що Японія "втрачає" контроль за зброєю.

27 грудня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

 Через поставки в США ракет для ЗРК Patriot Росія погрожує Японії "погіршенням двосторонніх відносин". Про це повідомляє Reuters. У середу офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що рішення країни щодо надання США ракет для систем Patriot матимуть "серйозні наслідки" для російсько-японських відносин.

РФ залякує союзника України "погіршенням відносин": яка причина

Японія отримала погрози від Росії (фото з відкритих джерел)

У матеріалі йдеться, що відносини між Москвою та Токіо, що до цього були складними, значно погіршилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року. Адже Японія приєдналася до західних союзників під час запровадження масштабних економічних санкцій проти Кремля.

Минулого тижня Японія заявила, що готова відправити ракети Patriot до США після перегляду своїх принципів експорту озброєння. Відомо, що за 9 років це буде першим капітальним переглядом таких обмежень військового експорту Японії.

ЗМІ з'ясували, що новий японський експортний контроль, як і раніше, не дозволяє країні відправляти зброю до країн, що перебувають у стані війни, але може принести користь Україні. Бо Америка отримає додаткові можливості для надання військової допомоги нашої країни.

"Японська сторона втрачає контроль над зброєю, з якою Вашингтон тепер може робити все, що захоче... Не можна виключати, що за вже апробованою схемою ракети Patriot потраплять до України", — цитує Reuters Захарову.

Російська представниця МЗС заявила, що такий сценарій "трактуватиметься як однозначно ворожі дії проти Росії й призведе до тяжких наслідків для Японії в контексті двосторонніх відносин".

"Цього місяця Японія та Південна Корея підняли у повітря літаки для спостереження за спільними польотами китайських та російських бомбардувальників та винищувачів поблизу своїх територій", — йдеться в публікації.

У статті мова йде про те, що РФ та Японії ще треба розв'язувати питання, що пов'язане з ланцюгом тихоокеанських островів, відомих у Японії як Північні території, а в Росії як Південні Курили.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Японія змінює правила експорту зброї

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини