Головна Новини Світ Азія Ще одна країна хоче в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна хоче в ЄС

Вірменія заявила про бажання приєднатися до ЄС

9 березня 2024, 17:44
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян заявив про плани його країни вступити до Європейського Союзу.

Ще одна країна хоче в ЄС

Вірменія віддаляється від РФ. Фото з відкритих джерел

За словами міністра закордонних справ, Єреван обговорює можливість приєднання до Євросоюзу.

"У народу Вірменії є європейські устремління. Як я вже сказав, ми проходимо через цей процес. І ми побачимо, яким буде його завершення", — сказав Арарат Мірзоян.

За словами глави МЗС, Вірменія розширює список партнерів і союзників з урахуванням викликів, з якими країна зіткнулася за останні кілька років, та вибору народом демократичного шляху розвитку.

"Ми поглиблюємо відносини з ЄС і США, водночас зберігаючи традиційні зв'язки. Ми також дивимося в бік сходу. Наприклад, будуємо відносини з Індією", — зазначив Арарат Мірзоян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський не підтримав ініціативу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо участі представників Росії у мирному саміті. За словами українського президента, представники РФ можуть бути запрошені на саміт миру лише після того, як цивілізовані країни розроблять план закінчення війни в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навряд чи буде на своєму місці, обіймаючи посаду посла України у Великобританії, вважає політолог Андрій Городницький. "Я не пригадую відомого дипломата Залужного. Відомого воєначальника і генерала – так, а посла — ні. Нівеляція дипломатичного корпусу продовжується. І це у жодному разі не образа Валерія Залужного", — наголосив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини