Головна Новини Світ Азія Ще одна країна-союзниця Кремля заборонила поставляти в РФ особливі товари
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна-союзниця Кремля заборонила поставляти в РФ особливі товари

Росія тепер не зможе отримувати через територію Казахстану дрони, електрочіпи та електроніку

19 жовтня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Влада Казахстану  запустила  заборону  щодо  експорту  до  країни-агресора РФ 106 видів товарів, які можна  використовувати у військовому   виробництві.  В переліку на заборону дрони, електрочіпи та електроніка.  До цього  в  РФ отримували їх транзитом через територію   казахської держави. Про це  повідомив     посадовець з  казахського уряду Кайрат Торебаєв.

 Ще одна країна-союзниця Кремля заборонила поставляти в РФ особливі товари

У Токаєва "взули" Путіна (фото з відкритих джерел)

Як  інформує КазТАГ,  віце-міністр   заявив, що  влада Астани  наклала заборону на  постачання  до РФ 106  найменувань  товарів, які можливо  використовувати у військовому  виробництві.

"Ми експортуємо всі товари, крім тих, що відносяться до війни – на них накладені обмеження. Це 106 найменувань товарів – їх експорт ми повністю заборонили", — розповів  казахський посадовець.

Вже зараз Росія  не  матиме можливості, використовуючи експорт через Казахстан,  отримати дрони, електрочіпи та  все інше,  що може  бути застосовано  в ході військового вторгнення.

"Зазначені 106 найменувань товарів не виробляються в Казахстані, а раніше реекспортувалися через Казахстан. Імпорт до Казахстана здійснюється, але експорт – ні. Вони (виробляються, — ред.) не тільки на Заході, але і в інших країнах", — продовжив Кайрат Торебаєв.

Влада  Астани  підтримала західні  санкції, що було  впроваджено  цивілізованим світом стосовно  РФ  опісля   повномасштабного військового вторгнення на українську  територію. Така позиція Казахстану  стосовно заборони експорту  товарів буде  сприяти для посилення боротьби з обходом  Москвою  санкцій Заходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи допомагатиме Казахстан Росії з обходом санкцій. Лідер Казахстану торкнувся і теми війни в Україні, наголосивши, що Казахстан виступає за негайне припинення військових дій і на мирні переговори щодо статуту ООН. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини