Головна Новини Світ Азія Що знають про Україну в Японії - результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Що знають про Україну в Японії - результати дослідження

Сприйняття України в азійській країні часто формується через російський контекст

31 березня 2021, 10:58
Поділіться публікацією:

Український інститут почав серію досліджень, присвячених сприйняттю України за кордоном. Експерти стверджують, що результати розкривають рівень обізнаності про нашу країну та її культуру. Так, був представлений звіт про те, що знають про Україну в Японії. 

Що знають про Україну в Японії - результати дослідження

Что знают об Украине в Японии - фото з відкритих джерел

Згідно з результатами дослідження, в Японії відзначають низьку загальну проінформованість про нашу країну. Спеціалісти відзначають, що здебільшого сприйняття України в азійській країні часто формується через російський контекст. Так, переважна більшість японців приписує Росії українські атрибути, зокрема, опитувані наголошували, що в Японії борщ вважають саме російським. 

Повідомляється, що події 2014 року, які відбулися в Криму й на Донбасі, а також війна Росії проти України сформували у японців думку про нестабільність нашої держави із проблемним станом безпеки. Іноді це навіть перешкоджає студентським та експертним обмінам між Україною та Японією. 

У дослідження відзначається, що однією із тем, на якій знаються японці, є Чорнобиль. Це пов'язано із розумінням масштабів трагедії і ії "близкістю" з аварією на АЕС Фукусіма-1 у 2011 році. 

Однак негативні асоціації японців врівноважуються їхньою думкою про українців як про привітних людей із світлою вдачею. Також серед позитивних асоціацій про Україну жителі Японії відзначають багатовікову історію, мальовничу природу, вишиванку, смачну їжу, оперу, балет та козаків. 

У дослідженні повідомляється, що найбільший рівень обізнаності японці продемонстрували у таких українських феноменах як борщ, Запорізька Січ, Майдан, Голодомор і Чорнобильська катастрофа,

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що знають про Україну в Америці. На загальний інтерес американців до України впливають журналісти, експерти аналітичних центрів, колишні дипломати і політики. У дослідженні говориться, що імідж нашої країни формується скоріше через ЗМІ та окремі канали розважального телебачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини