Головна Новини Світ Азія Скульптуру японської художниці змило в море тайфуном: момент зняли на відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Скульптуру японської художниці змило в море тайфуном: момент зняли на відео

Скульптура "Жовта гарбуз" була встановлена на березі острова Наосима

11 серпня 2021, 01:04
Поділіться публікацією:

Твір знаменитої японської художниці Яйої Кусама "Жовта гарбуз" змило в море під час тайфуну, що обрушився японське на узбережжя 9 серпня. Користувачі соціальних мереж ділилися відео, де скульптуру кидало хвилями об прибережні камені.

Скульптуру японської художниці змило в море тайфуном: момент зняли на відео

Жовтий гарбуз - фото з відкритих джерел

Скульптура "Жовта гарбуз" була встановлена на березі острова Наосима в префектурі Кагава на острові Сікоку в 1994 році. З того часу вона стала значущою пам'яткою для туристів і всіх, хто цікавиться сучасним мистецтвом. Але у тайфуну були свої плани на неї, що й видно на відео, опублікованому в мережі.

Артоб'єкт досягав 2 метрів у висоту і 2,5 метра в ширину і стояв на пірсі. Сильні хвилі та вітер, які приніс тайфун, змогли відокремити його від підстави і понести в море. Відомо, що "Жовта гарбуз" не закріплений щільно на своєму фундаменті. У сезон тайфунів її зазвичай прибирають, але на цей раз шторм накрив префектуру занадто раптово.

Негода завдала скульптурі відчутної шкоди: її кілька разів вдарило об каміння. На щастя, "Гарбуз" змогли виловити й урятувати. Тепер його чекає реставрація, але потім скульптуру повернуть на загальний огляд. Передбачається, що її встановлять на колишнє місце.

Нагадаємо, в Італії було продано незвичайну невидиму скульптуру за 15 000 євро (503 000 грн). Проєкт називається I am — "Я". Про ситуацію повідомляє видання Italy 24 News. Відомо, що твір мистецтва придбали за суму, яка у 2,5 раза перевищує початкову. Автором скульптури є італійський художник Сальваторе Гаран. Аукціон організував будинок Art-Rite, який займається виключно сучасним мистецтвом. Головний доказ того, що людина купила невидиму скульптуру, став сертифікат, який підтверджує право власності. За словами художника, його твір поміститься тільки у приватному будинку — в просторі 1,5×1,5 метра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини