Головна Новини Світ Азія США завдали удару в Сирії по об'єктах проіранських бойовиків
commentss НОВИНИ Всі новини

США завдали удару в Сирії по об'єктах проіранських бойовиків

Атака проти бойовиків була затверджена президентом Джо Байденом

26 лютого 2021, 04:34
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати завдали удару по будівлі в Сирії, що належить підтримуваного Іраном ополчення. Про це повідомляє Reuters.

США завдали удару в Сирії по об'єктах проіранських бойовиків

США завдали авіаудару в Сирії (фото з відкритих джерел)

Представник Пентагону Джон Кірбі сказав, що удари були завдані з наказу президента США Джо Байдена. Також в Пентагоні додали, що удар здійснили для запобігання подальших обстрілів з боку бойовиків. За його словами, це був не тільки відповідь на нещодавні напади на американські сили і сили коаліції, але і для усунення "поточних загроз".

Кірбі сказав, що Байден прийняв рішення нанести удари після консультацій з союзниками США, включаючи партнерів по коаліції. В результаті ударів американські військові знищили ряд об'єктів, розташованих на прикордонному контрольно-пропускному пункті, використовуваному бойовиками, яких підтримує Іран.

Нагадаємо, турецьку провінцію Мардін обстріляли з мінометного вогню з території Сирії. Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на турецькі ЗМІ. Так, в результаті мінометного удару по селищах Таслікі і Отлюк загинули двоє цивільних, ще 12 отримали поранення. Зараз поранені отримують медичну допомогу в місцевих лікарнях. Відповідальність за обстріл турецька влада поклали на загони сирійських курдів, проти яких Анкара 9 жовтня почала військову операцію "Джерело світу", призначивши їх "терористами".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Франції висловив стурбованість тим, що відбувається в Сирії, а також позицією в цьому питанні США, порахувавши, що це може створити сприятливі умови для відродження терористичної праворадикального угруповання ІДІЛ в самій Сирії, і в Іраку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Женя

26 лютого 2021, 14:57

Вот вам и новая власть https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/senat-ssha-utverdil-kandidaturu-grenholm-na-post-glavy-minenergo


Новини