Головна Новини Світ Азія Стрімко розповсюджується, а ліків немає: новий вірус заражає все більше людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрімко розповсюджується, а ліків немає: новий вірус заражає все більше людей

В Індії спалах маловивченого смертельного вірусу Чандіпура

21 липня 2024, 22:55 comments1302
Поділіться публікацією:

 В Індії, в штаті Гуджарат, зафіксовано спалах маловивченого смертельного вірусу Чандіпура. За даними індійського телеканалу NDTV, від вірусу вже померло щонайменше 16 людей, і виявлено понад 50 випадків зараження. Вірус передається через укуси комарів, кліщів та москітів.

Стрімко розповсюджується, а ліків немає: новий вірус заражає все більше людей

В Індії стався спалах вірусу Чандіпура (фото з відкритих джерел)

Міністр охорони здоров'я Гуджарата Рушикеш Патель повідомив, що в штаті зареєстровано близько 50 випадків інфікування вірусом Чандіпура, причому вже померло 16 людей. Також зафіксовано три випадки зараження в інших штатах. У дітей були виявлені симптоми вірусу, що викликало значний страх серед населення.

Спалах може бути пов'язаний з наслідками енцефаліту. Індійські урядовці вже розпочали протиепідеміологічну кампанію, зокрема в районах спалаху розпилюють порошок малатіону для запобігання захворюванню. Проте з інших районів штату Гуджарат продовжують надходити повідомлення про ймовірні випадки інфікування вірусом, який швидко поширюється.

Вірус Чандіпура був вперше виявлений у 1965 році під час спалаху енцефаліту в селі Чандіпура. На даний момент науковці не знайшли специфічного лікування чи вакцини від цього вірусу. Основними симптомами зараження є набряки та діарея, які збігаються з симптомами вірусного енцефаліту, що ускладнює боротьбу з хворобою.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомий професор заявив про потребу знищити людство смертельним вірусомВулканолог, кліматолог, професором геофізики та кліматичних небезпек в Університетському коледжі Лондона Білл Макгуайр опублікував скандальний допис в мережі про роздуми щодо уникнення кліматичної катастрофи. За словами професора, єдиним способом зупинити зміни клімату – це знищення людства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини