Головна Новини Світ Азія Світовий антирекорд пандемії COVID-19: В Індії за добу майже 84 тисяч випадків захворювання на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий антирекорд пандемії COVID-19: В Індії за добу майже 84 тисяч випадків захворювання на коронавірус

На думку вірусологів, зростання випадків COVID-19 в Індії пов’язане з тим, що люди ігнорують поради медиків: не дотримуються соціальної дистанції та не носять маски в публічних місцях

3 вересня 2020, 23:15
Поділіться публікацією:

83 883 нові випадки коронавірусної хвороби за 2 вересня в Індії— це найбільший показник із початку пандемії COVID-19 у світі. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на дані Університету Джонса Гопкінса, який у режимі реального часу оновлює статистику щодо коронавірусу з усього світу.

Світовий антирекорд пандемії COVID-19: В Індії за добу майже 84 тисяч випадків захворювання на коронавірус

Фото: Debarchan Chatterjee / ZUMA Wire / ТАРС

Також, в Індії наразі спостерігається найшвидше зростання хворих коронавірусною инфекцією. Усього в країні майже 3,86 мільйона людей інфіковані COVID-19, із них понад 67 тисяч – ці, хто не зміг перемогти хворобу і померли. Індія швидко наближається до Бразилії — там коронавірус виявили у майже 4 мільйонів людей.

"Серед країн із найбільшою кількістю випадків COVID-19 лише в Індії кількість нових випадків збільшується. Це викликає значне занепокоєння", — зауважує вірусолог і керівник індійської благодійної організації India Alliance Шахід Джаміль.

На думку Джаміля, зростання випадків COVID-19 в Індії пов’язане з тим, що люди ігнорують поради медиків: не дотримуються соціальної дистанції та не носять маски в публічних місцях. Експерт каже: центральна й місцева влада постійно кажуть, що "кількість тих, хто одужав, зростає, а летальність знижується" — хоча насправді це не так.

Попри рекордне зростання хворих на коронавірус, Індія не посилює, а послаблює карантин. Зокрема, дозволять роботу метро і проведення спортивних, культурних, розважальних, релігійних і політичних заходів за участі до 100 людей.

Відомо, що Індія ввела карантин 24 березня, але за цей час кількість випадків лише зростає. Дві третини з них тепер припадають на сільську місцевість, де більшість громадян не мають медичної страховки, а лікарів там недостатньо.

Наголошується, що пандемія вдарила і по індійській економіці: за другий квартал вона впала на 23,9% — це рекордний показник для найбільших економік світу й найбільше падіння економіки в історії країни з 1996 року. 

Як раніше повідомляли "Коментарі", з 1 вересня, Болгарія знімає всі карантинні обмеження для українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини