Головна Новини Світ Азія Таїланд вводить податок для туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Таїланд вводить податок для туристів

За відвідування Таїланду доведеться заплатити невеликий туристичний збір

18 січня 2021, 13:06
Поділіться публікацією:

Країни світу вишукують способи відновити економіку, яка постраждала від пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. Один з поширених способів є підвищення податків. Втім, додаткові побори краще брати з іноземців. До такого висновку прийшли в уряді Таїланду, члени якого вирішили ввести туристичний податок.

Таїланд вводить податок для туристів

Таїланд чекає іноземних туристів / Автор фото - Дон Біатт

Правда, розмір його не є особливо істотним.

"Введення збору з туристів в Таїланді обговорюється з 2016 року, однак цей захід весь час відкладалася. Зараз через пандемію економіка країни, яка значною мірою залежить від туристів, ослабла. Тому влада готова в найближчому майбутньому ввести туристичний збір у розмірі 300 бат — це $ 10", — зазначають місцеві ЗМІ.

У планах уряду Таїланду прийняти в поточному році до 10 млн іноземних туристів. У 2020 році число відвідали країну іноземців склало 6,7 млн, що критично менше потоку туристів у 2019 — тоді в Таїланді побувало 40 млн осіб.

Влада Таїланду вважає, що невеликий розмір податку не надто обтяжить приїжджають в країну, а бюджету така допомога зайвою не буде.

"Невеликий податок не відлякає туристів від поїздок до Таїланду, в той час, як поточний стан інфраструктури відлякати може. Доходи від збору будуть спрямовані на відновлення і підтримання туристичних об'єктів, а також на надання медичної допомоги мандрівникам", — повідомляє портал.

Відзначимо, що в цей час в'їзд в Таїланд дозволений, проте влада ввела певні обмеження. Так, для того, щоб познайомитися з визначними пам'ятками Таїланду, іноземцям доведеться провести два тижні в карантині. Для в'їзду в країну також необхідно мати негативний ПЛР-тест. Для вільного переміщення всередині країни іноземним мандрівникам доведеться здати три ПЛР-тесту.

Як повідомляв портал "Коментарі", популярна та улюблена серед українців країна Таїланд знову відкрила свої кордони. Прес-служба туристичного управління Таїланду після тривалого періоду знову запрошує до себе на відпочинок і довгострокове перебування вже цієї зими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини