Головна Новини Світ Азія Таїланд заборонив використання кремів: що відбувається на острові
commentss НОВИНИ Всі новини

Таїланд заборонив використання кремів: що відбувається на острові

Штраф за використання крему з SPF може досягти більше 80 тисяч гривень

6 серпня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Фахівці пояснили, що коралам Таїланду шкодять деякі речовини в складі сонцезахисних кремів. Зокрема, оксибензон, октіноксат, 4-метілбензіліденкамфор і бутилпарабен, які ускладнюють розмноження коралів і сприяють їх знебарвленню. 

Таїланд заборонив використання кремів: що відбувається на острові

Таїланд, скріншот з відео

У національних морських парках використовувати сонцезахисні креми, які містять певні хімікати, щоб уберегти коралові рифи від відбілювання, суворо заборонено. Про це повідомляє BBC.

Штраф за використання крему з SPF може досягти 100 тисяч бат — приблизно 81 тисяча гривень. Влада країни побоюється, що сонцезахисні креми шкодять коралам, які ростуть повільно.

Заборона стосуватиметься відвідувачів національних морських парків. Як пише Bangkok Post, представники парку будуть забирати у відвідувачів заборонені креми й віддавати їх на виході.

Уряд Таїланду поки не розповів, як саме буде застосовуватися новий закон і яким чином перевірятимуть наявність крему на тілі туристів.

У 2018 році владі довелося закрити затоку Майя на острові Пхі-Пхі-Ле, відомий за фільмом "Пляж" з Леонардо ДіКапріо, через руйнування коралового рифу.

Схожі заборони на сонцезахисні креми діють на Палау і Гаваях.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, для чого німецькі велотуристи двічі в'їжджали в Україну. Щоб потрапити в Таїланд. українські прикордонники після перевірки документів і уточнення обставин ситуації відпустили Моріца Геллера і Моріса Гебгард назад до Польщі, після чого велосипедисти в'їхали в Україну знову. Але цього разу легально, перейшовши кордон через пункт пропуску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини