Головна Новини Світ Азія "Талібан" ввів обмеження для пересування жінок в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

"Талібан" ввів обмеження для пересування жінок в Афганістані

Власникам транспортних засобів заборонили підвозити жінок, які кудись їдуть самі

27 грудня 2021, 11:03
Поділіться публікацією:

У Афганістані "Талібан" продовжує обмежувати права жінок. Так, Міністерство з пропаганди чеснот і запобігання гріхів Афганістану видало нову постанову, яка забороняє власникам транспортних засобів підвозити жінок, що подорожують без супроводу на відстань у понад 72 кілометри. А от супроводжувати жінку має саме родич чоловіка. А жінок без хіджабу пускати у транспорт взагалі заборонено. Про це повідомляє France24.

"Талібан" ввів обмеження для пересування жінок в Афганістані

Жінкам у Афганістані заборонили самостійно подорожувати. Фото з відкритих джерел

"Жінкам, які подорожують на відстань понад 45 миль (72 кілометри), не можна пропонувати поїздку, якщо їх не супроводжує близький член сім’ї", – сказав речник міністерства Садек Акіф Мухаджір, уточнивши, що це має бути близький родич чоловіка.

Нагадаємо, бойовики "Талібану" захопили владу в Афганістані 15 серпня цього року після виведення з країни армії Сполучених Штатів Америки. 7 вересня вони сформували тут власний уряд.

Нині активісти Афганістану все ще сподіваються, що правління "Талібану" буде м’якшим, ніж у попередні роки свого правління, оскільки потребує міжнародної підтримки. Нині у країні триває боротьба за права жінок. Зокрема, право на освіту. У кількох провінціях місцеву владу талібів переконали знову відкрити школи, але багатьом дівчатам досі не надається середня освіта.

Нагадаємо, напередодні Міністерство з пропаганди чеснот і запобігання гріхів Афганістану заборонило у країні показ драм і мильних опер за участю жінок-акторок, а також слухати музику в автомобілі. Міністерство також закликало жінок-тележурналісток носити хіджаб під час ефірів.

Читайте також: Японія готується до військового протистояння з Китаєм за острови Сенкаку: армія провела навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини