Головна Новини Світ Азія Таліби змушують жінок носити нікаби у вишах
commentss НОВИНИ Всі новини

Таліби змушують жінок носити нікаби у вишах

Відомство талібів з питань вищої освіти оприлюднило правила для жінок, що бажають відвідувати приватні університети

5 вересня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

Таліби, які захопили владу в Афганістані, вводять жорсткі обмеження для жінок. Зокрема, це стосується всіх охочих відвідувати вищі навчальні заклади. Якщо це неможливо, то між жіночою та чоловічою частинами аудиторії повинна бути завіса, наводить уривки з цього документа в неділю, 5 вересня, агенція AFP.

Таліби змушують жінок носити нікаби у вишах

Таліби змушують жінок носити нікаби, фото з відкритих джерел

У довгому переліку правил, складеному відомством талібів з питань вищої освіти, вказується, що жінкам дозволено відвідувати приватні університети лише в нікабі (головний убір, що приховує обличчя і залишає лише вузький проріз для очей), а заняття для них повинні проходити в окремому приміщенні. 

Пропонується, що викладати студенткам може тільки жінка або, якщо це неможливо, "літній чоловік з хорошим характером".

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що таліби оголосили свою владу в АфганістаніАрмія радикалів "Талібану" хоче захопити останню афганську провінцію Панджшер, де ще утримують владу залишки афганського уряду. Тепер цим терористам допомагають одновірці з так само терористичного угрупування "Аль-Каїда".  Про це сповіщає Al Arabia, посилаючись на власних інформаторів.

Бойовики не рахуються зі втратами, яких зазнали і хочуть захопити останню бунтарську місцевість, яка  їм не здається  і намагається протистояти. В афганський рух опору об’єднались  вцілілі представники правоохоронних органів та афганського уряду.

Запеклі сутички  тут продовжуються, обидві сторони втратили чимало людей. Терористи навіть повідомили, що взяли під свій контроль частину цієї провінції і раділи, що знищили частину своїх ворогів.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини