Головна Новини Світ Азія Теракт в Афганістані. Є вбиті і багато поранених
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракт в Афганістані. Є вбиті і багато поранених

В Афганістані в наслідок вибуху в релігійній семінарії загинули десятки студентів.

30 листопада 2022, 13:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щонайменше 23 загиблих і 30 поранених в результаті теракту в місті Аджбак на півночі Афганістану. Вибух стався в школі вивчення Корану при семінарії Джахдія. Місцева влада повідомила, що вибух стався під час післяобідньої молитви. Точні обставини події встановлюються. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Mehr News.

Теракт в Афганістані. Є вбиті і багато поранених

Вибухи в семінарії Афганістану. Фото: з відкритих джерел

Речник МВС Талібану Абдул Нафі Такор підтвердив теракт у релігійній семінарії.

"Сьогодні вдень у релігійній семінарії в Айбаку, столиці провінції Саманган, стався вибух, в результаті якого близько 10 студентів загинули, а ще кілька отримали поранення", — заявили в МВС Талібану за кілька годин після теракту.

Інформація про кількість жертв постійно оновлюється і за останніми даними від Mehr News в наслідок теракту загинуло 23 людини, переважна більшість це студенти релігійної семінарії Медресе Аль-Джихад.

Наразі таліби закрили місце події та не дозволяють нікому знімати. Місцеві жителі повідомили, що перенесення тіл з місця вибуху триває. Причина вибуху поки невідома, жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за нього.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Парламентська асамблея НАТО визнала Росію країною, що спонсорує тероризм. Окрім асамблеї Альянсу, таке рішення прийняло ще кілька країн, зокрема і Чехія.

Також "Коментарі" писали про Еммануеля Макрона, який оголосив про завершення терористичної операції французів в Африці. Операція тривала спочатку в Малі, але потім поширилась ще на кілька африканських країн. Терористична операція французів під назвою "Бархан" почалась у 2014 році, в серпні з африканської країни вийшли французькі військові, але офіційне завершення відбулось тільки у листопаді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини