Головна Новини Світ Азія Територіальна напруженість: Китай і Японія створять гарячу лінію для обговорення питань оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Територіальна напруженість: Китай і Японія створять гарячу лінію для обговорення питань оборони

Угода була досягнута під час двогодинної відеоконференції між міністрами Нобуо Кіші та Вей Фенхе

28 грудня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Міністри оборони Японії та Китаю в понеділок, 27 грудня, домовилися створити спільну гарячу лінію зв'язку до кінця 2022 року. Про це йдеться в прес-релізі міністерства оборони Японії на тлі напруженості між східноазіатськими сусідами. Про це повідомляє CNN.

Територіальна напруженість: Китай і Японія створять гарячу лінію для обговорення питань оборони

Міністр оборони Японії Нобуо Кіші - фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Китаю підтвердило угоду про гарячу лінію в заяві, не вказавши дати її реалізації.

Угода, досягнута під час двогодинної відеоконференції між Нобуо Кіші та Вей Фенхе, стосується суперечок їхніх країн щодо Тайваню та проблем у Східному та Південно-Китайському морях.

Міністри обговорили ці розбіжності під час зустрічі, а також їхні конкуруючі претензії на безлюдний скелястий ланцюг островів у Східно-Китайському морі, контрольований Японією, але на який Китай претендує як на свою суверенну територію.

Японія керує островами, відомими як Сенкакус в Японії та Дяоюс у Китаї з 1972 року, але напруженість навколо ланцюга, що знаходиться в 1200 милях (1900 кілометрів) на південний захід від Токіо, кипить роками.

Китай дедалі частіше відправляє урядові кораблі, включаючи судна берегової охорони, до ланцюга, що Японія розглядає як виклик своєму міжнародно визнаному суверенітету над островами.

У заяві після зустрічі Китай підтвердив свої претензії щодо островів.

"Китай буде твердо захищати свій територіальний суверенітет і морські права та інтереси. Обом сторонам слід зосередитися на загальних інтересах двосторонніх відносин і прагнути підтримувати стабільність у Східно-Китайському морі", — йдеться у повідомленні Міноборони.
Як повідомляли раніше "Коментарі", Японія готується до військового протистояння з Китаєм за острови Сенкаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини