У центрі Багдада пролунав вибух: є жертви — фото, відео (ОНОВЛЕНО)

Подібний вибух в Багдаді стався вперше за кілька останніх років

На центральному ринку Багдада, столиці Іраку, прогримів потужний вибух. Подію кваліфіковано як теракт, повідомляє Reuters.

За даними агентства, в результаті інциденту Щонайменше 13 людей загинули, понад 30 — отримали поранення.

Вибух влаштували двоє смертників, які підірвали себе серед натовпу покупців на площі Таяран. ЗМІ вже охрестили терористів "самогубцями-близнюками".


Представники міністерства внутрішніх справ Іраку повідомляють журналістам, що кількість жертв теракту постійно зростає, адже багато поранених перебувають у важкому стані. За заявою деяких місцевих ЗМІ, число жертв вже може досягати 20 і навіть більше.

На місці вибуху зараз працюють представники іракських військових сил, територія ринку оточена, проводиться розслідування.

Варто зауважити, що за останні роки в Багдаді практично не спостерігалося подібних випадків. ЦЬого вдалося досягти завдяки співпраці іракців і США, які послабили контроль групи бойовиків "Ісламська держава" на території країни. Попередній теракт за участю смертників на території Іраку теж стався на площі Таяран. До слова, також у січні, тільки три роки тому, у 2018-му. Тоді вибух забрав із собою як мінімум 27 людських життів.

UPD. За даними Reuters, кількість загиблих в нинішньому теракті зросла до 23 жертв, мінімум 50 людей поранені.


Влада Іраку ще не оголосила, кого вважає відповідальним за вибух, що відбувся, але зазначила, що подібні форми терору дуже навіть характерні для "Ісламської держави."

Нагадаємо, днем раніше в США погрожували підірвати будівлю Верховного Суду, неподалік від якого проходила інавгурація Джо Байдена. Але евакуацію не оголосили. Джо Байден же успішно приніс президентську присягу.

Також "Коментарі" попередньо повідомляли, що в одному з дитсадків Вінниці стався вибух.