Головна Новини Світ США Офіційно президент: Джо Байден склав присягу глави держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно президент: Джо Байден склав присягу глави держави

Вже по обіді Байден отримає статус президента Штатів за всіма правилами

20 січня 2021, 19:03
Поділіться публікацією:

Кілька хвилин тому в американському Капітолії Джо Байден склав присягу президента. Відтепер він офіційно вважається 46-м Президентом Сполучених Штатів, інформує CNN.

Офіційно президент: Джо Байден склав присягу глави держави

Джо Байден офіційно став 46-м Президентом США. Фото: Getty Images

Присягу Байдена прийняв голова Верховного Суду США Джон Робертс.

У своїй промові після складання присяги Джо Байден наголосив, що 20 січня можна вважати "Днем Америки". 

"Це день демократії, день історії та надії, оновлення та рішучості", — наголосив політик.

Також Джо Байден вважає, що останні президентські вибори були справжнім тестуванням для всіх американців, але вони з гордістю пройшли це випробування. Він переконаний, що демократія перемогла і продовжить це робити, адже "воля народу була почута і з нею погодилися".

Офіційно президент: Джо Байден склав присягу глави держави - фото 2

Нагадаємо, що Джо Байден склав присягу, не дивлячись на повідомлення про можливий теракт на території Верховного Суду, що знаходиться поруч з Капітолієм. І хоча інавгурацію Байдена безпосередньо пов'язують із загрозою вибуху, евакуювати людей із будівлі не стали.

Зараз на церемонії знаходиться багато гостей. Втім, серед них немає попередника Байдена  — Дональд Трамп разом з дружиною Меланією покинув Білий Дім і відправився в особисту резиденцію. До слова, він перший з президентів за 150 років, який не буде присутній при передачі президентського звання наступнику.

Перед Байденом присягу віце-президента склала Камалла Харріс. Її обіцянку служити народу Америки урочисто прийняла одна із суддів Верховного Суду Соня Сотомайор. Варто зауважити, що гімн Америки на інавгурації Байдена виконала Леді Гага. Після присяги Харріс композицію "America the Beautiful" заспівала Дженніфер Лопес.

Раніше "Коментарі" ділилися підбіркою маловідомих фотографій Джо Байдена, серед яких навіть є знімок з Віктором Ющенком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини