Головна Новини Світ Азія У двох левів виявили коронавірус: чи можуть тварини заразити людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У двох левів виявили коронавірус: чи можуть тварини заразити людей

Заражених коронавірусом тварин відправили на ізоляцію

8 травня 2021, 19:37
Поділіться публікацією:

Два леви в сафарі-парку Етава у північному індійському штаті Уттар-Прадеш дали позитивний результат на COVID-19. Про це пише CNN.

У двох левів виявили коронавірус: чи можуть тварини заразити людей

Коронавірус у левів в Індії

Зразки були відправлені на випробування після того, як у обох левів виявили високу температуру. Влада штату відзначає, що тварини під час хвороби перебували в стабільному стані та за їх здоров'ям регулярно стежать.

Варто відзначити, що на початку цього тижня зараження коронавірусом діагностували у восьми левів в зоологічному парку Неру в Хайдарабаді.

Міністерство навколишнього середовища, лісів і зміни клімату Індії раніше заявило, що, грунтуючись на досвіді з іншими тваринами зоопарку, які також дали позитивний результат на COVID-19 по всьому світу, немає ніяких фактичних доказів того, що тварини можуть передавати цю хворобу людям.

Сафарі-парк Етава був закритий для відвідувачів через зростання числа випадків COVID-19 по всьому штату Уттар-Прадеш, де проживає 200 млн осіб за даними перепису населення Індії 2011 року. За даними Університету Джона Хопкінса, в п'ятницю в найбільш густонаселеному штаті країни було зафіксовано в середньому за сім днів 28 765 випадків захворювання.

Друга хвиля коронавірусу в Індії сильно вдарила по її великих містах і густонаселених штатах. Випадки в столиці, Нью-Делі, почали рости в кінці березня, швидко прискорюючись у квітні й, у міру поширення вірусу від штату до штату, інші частини країни стали фіксувати сплеск випадків зараження коронавірусом.

Друга за чисельністю населення країна світу повідомила в суботу про найвищу кількість смертей від коронавірусу протягом доби — 4187, згідно з даними, опублікованими міністерством охорони здоров'я країни. Це перший випадок, коли щоденне число смертей перевищило 4000, в результаті чого загальна цифра склала 238 270 осіб.

Загалом в Індії зафіксували 401 078 нових випадків COVID-19 за добу. Це третій день поспіль, коли було зареєстровано понад 400 тис. нових випадків зараження за добу. Всього в країні зафіксували 21 892 676 випадків зараження.

Нагадаємо, українська влада домовилася про постачання гуманітарної допомоги Індії на взаємовигідних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини