Головна Новини Світ Азія У Гімалаях зійшов льодовик: сотні зниклих без вести
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гімалаях зійшов льодовик: сотні зниклих без вести

Влада Індії оголосила про рятувальну операцію в місці сходу льодовиків і повеней

8 лютого 2021, 15:03
Поділіться публікацією:

Стихійне лихо накрило один з районів Індії. Сход льодовика в Гімалаях привів до смерті 18 жителів, більше двохсот осіб вважаються зниклими безвісти.

У Гімалаях зійшов льодовик: сотні зниклих без вести

Рятувальники на місці трагедії в Гімалаях / фото ФАКТИ

Раптова повінь в районі Чамолі Уттаракханд, викликаного проривом льодовика в верхів'ях Гімалаїв змила дві гідроелектростанції та зруйнувала п'ять мостів. У штаті тривають міжвідомчі рятувальні роботи, оскільки влада евакуювала тисячі людей з постраждалих районів. Ще близько тридцяти людей опинилися в пастці в тунелі довжиною близько 2,5 км, і рятувальники працювали всю ніч, щоб врятувати їх. Операцію зі звільнення громадян ускладнювалася завалами та сльотою. Для порятунку жителів були задіяні військові — вони виконали наказ про звільнення громадян, що потрапили в біду, поряд з рятувальними службами.

"Наша команда прибула о 3 годині ночі. Вони почали рятувальні операції. Ми сподіваємося на краще і робимо все, що в наших силах. Ми використовуємо новітнє і найкраще обладнання. Місцевість настільки пересічена, і температура досягла своєї межі. В таких умовах важко проводити рятувальні операції. Але наша команда робить все можливе", — сказав NDTV телефоном комендант NDRF Правіну Кумар Тиварі.

Влада вже пообіцяла постраждалим жителям регіону фінансову підтримку від держави.

Сход льодовика нагадав про трагедію, яка трапилася в цьому районі у 2013 році. Тоді в результаті мусонних повеней загинули близько шести тисяч жителів.

Як повідомляв портал "Коментарі", через масове сходження лавин в Гімалайських горах загинуло вже 126 осіб в Пакистані та Афганістані з 12 січня. Про це повідомляє АР. Лавини були викликані сильними снігопадами в районі Кашміру. Так, стихія забрала життя 55 людей у Пакистані, а ще 15 жертв — загинули в Афганістані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини