Головна Новини Світ Азія У Карабах можуть вирушити миротворці зі Скандинавії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Карабах можуть вирушити миротворці зі Скандинавії

На думку США, тільки втручання миротворчих сил допоможе припинити вогонь в Нагірному Карабасі

31 жовтня 2020, 23:24
Поділіться публікацією:

США вирішили вивчити питання про розміщення миротворчих сил зі скандинавських країн в Нагірному Карабасі. Про це заявив помічник президента з національної безпеки Роберт О'Брайен, повідомляє видання Pledge Times.

У Карабах можуть вирушити миротворці зі Скандинавії

США закликали ввести миротворців в Карабах

"Будь-яке посередництво або миротворчість з боку Туреччини — це невдала ініціатива як для США, так і для Вірменії. Ми вважаємо, що обидві країни повинні погодитися на [розміщення] скандинавських миротворців", — заявив О'Брайен

На його думку, важко уявити реальне припинення вогню в регіоні без участі міжнародних миротворців або спостерігачів. Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв, відповідаючи на питання журналістів про те, чи очікує країна допомоги від Туреччини, сказав, що Баку виступає проти втручання третіх країн в конфлікт в Нагірному Карабасі. У той же час, за його словами, Єреван "хоче їх участі в боях". Алієв висловив упевненість, що цього не станеться. Він зазначив, що "країни навколо нас — наші партнери і друзі".

Ситуація в невизнаній республіці Нагірний Карабах (Арцах) різко загострилася 27 вересня. Вірменія і Азербайджан прийняли рішення про припинення вогню з гуманітарних міркувань з 18 жовтня в 00:00 за місцевим часом. При цьому сторони звинуватили одне одного в обстрілі позицій на демаркаційній лінії і недотриманні режиму припинення вогню.

У 1991 році Нагірний Карабах, більшість населення якого складали вірмени, проголосив незалежність від Азербайджану. Баку спробував силою повернути регіон, після чого почалася війна. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана НКР підписали перемир'я.

Як повідомляло видання "Коментарі", Вірменія звернулася за допомогою до Росії в конфлікті в Нагірному Карабасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини