Головна Новини Світ Азія У Казахстані зафіксували нігерійський штам коронавирусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані зафіксували нігерійський штам коронавирусу

Нігерійський штам коронавирусу виявлений у трьох областях та столиці країни

21 вересня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Казахстану розповів, що на території країни виявили нігерійський штам COVID-19. Про це повідомляє УНІАН.

У Казахстані зафіксували нігерійський штам коронавирусу

Штам "Ета" входить до списку VOI ВООЗ, фото з відкритих джерел

Відомо, що цим штамом вже захворіли люди в 77 державах. Штаму коронавірусу називають "Ета" чи "нігерійський" за місцем першої ідентифікації — в Нігерії. Вперше цим штамом серед мешканців Європи заразилися англійці.

Нігерійський штам характеризується наступними симптомами: високою температурою тіла, кашлем, втратою нюху, смаку, ускладненнями роботи внутрішніх органів.

У Казахстані штам виявлений у трьох областях та столиці країни. Такі результати секвенування біологічних зразків, які зібрали у хворих в різних регіонах. Загалом штам "Ета" виявлено лише в 5% зразків, найбільше людей в країні все ж хворіють на штам "Дельта".

Штам "Ета" входить до списку VOI, який склала Всесвітня організація охорони здоров'я. Тобто штами групи VOI, це мутації коронавіруса SARS-CoV-2, що відрізняються за основними показниками: заразність, тяжкість перебігу хвороби, відсутність реагування на вірус імунітету, важка діагностика та терапія.

В Україні виявили два видозмінені коронавіруси (штами), які не мають збігів з раніше виявленими зразками вірусу. На території України циркулює 21 штам коронавірусу і 8 мутованих британських, бразильських та південноафриканських варіантів та інших.

Як повідомляв портал "Коментарі", у компанії Pfizer розповіли чи безпечно колоти вакцину дітям. В деяких країнах підліткам роблять щеплення вакцинами Pfizer і Moderna. В Ізраїлі дозволили вакцинацію дітей віком від 5 до 11 років, якщо маленькі пацієнти мають ризик серйозних захворювань або смерті від COVID. Загалом близько 4500 дітей віком від шести місяців до 11 років взяли участь у випробуваннях Pfizer-BioNTech у США, Фінляндії, Польщі та Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини