Головна Новини Світ Азія У Китаї виступили проти криптовалюти: чому її не приймають в банках
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї виступили проти криптовалюти: чому її не приймають в банках

В країні хочуть заборонити майнінг криптовалюти

24 вересня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

У Китаї виступили проти криптовалюти та її видобутку, так званого "майнінгу". Відомо, що Народний банк Китайської народної республіки зазначив, що усі грошові операції, транзакції з криптовалютою вважаються нелегальними. Також у банку наголосили, що криптовалюту слід заборонити в країні. Про це повідомляє РБК-Україна.

У Китаї виступили проти криптовалюти: чому її не приймають в банках

Китай - один з лідерів по майнінгу, фото з відкритих джерел

За повідомленням банку, криптовалютні операції вважатимуться незаконною фінансовою діяльністю, включаючи послуги, надані офшорними біржами. Усі криптовалюти, включаючи біткойн і tether, не є фіатною валютою і не можуть бути в обігу.

Китай давно висловлює невдоволення криптовалютою через те, що криптовалюта пов'язана з шахрайством, відмиванням грошей та надмірним споживанням енергії. Відомо, що в червні 2021 року за офіційними даними понад тисячу осіб заарештували за те, що вони використовували доходи від злочинної діяльності, купуючи криптовалюту. З початку 2021 року низка китайських провінцій заборонила працювати майнерам на їх території.

Цей крок з боку Китаю завдає удару по ринку криптовалют. За словами Клари Меделі, керівниці дослідження постачальника даних Kaiko, дії Китаю, безумовно, впливають на ринки. Після цього анонсу біткойн впав на 3,91% до приблизно 41 800 доларів, а Ethereum впав до 2830 доларів, а це означає на 7,37%.

Наразі в Китаї велика концентрація світових майнерів криптовалют, яким для майнінгу потрібна величезна кількість електроенергії, що суперечить зусиллям країни зменшити викиди парникових газів. Згідно з даними Кембриджського індексу споживання електроенергії, країна є домінуючим гравцем у криптовалюті, і лише у квітні вона мала 46% світового хешрейту — показника обчислювальної потужності, що використовується у видобутку та переробки.

Як повідомляв портал "Коментарі", найбільша в світі мережа кінотеатрів почне приймати криптовалюту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини