Головна Новини Світ Азія У Китаї заборонили аборти: кому дозволятимуть переривати вагітність
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї заборонили аборти: кому дозволятимуть переривати вагітність

Пекін міняє політику стосовно народження дітей

27 вересня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

У Китаї заборонять жінкам переривати вагітність без відповідних медичних показань. Таким чином сподіваються підвищити рівень народжуваності в країні, де відбувається старіння нації. Про це повідомляє The Washington Post.

У Китаї заборонили аборти: кому дозволятимуть переривати вагітність

У Китаї введуть статеве виховання, фото з відкритих джерел

Уряд планує взятися за статеве виховання населення. Китайцям запропонують послуги з планування сім'ї. Повідомляється, що завдяки таким заходам має зменшитися кількість абортів, коли жінки переривають вагітність, бо не хочуть дитину або вважають, що не зможуть її виховати.

Уряд розробив стратегію покращення демографічної ситуації, що має сприяти захисту репродуктивного здоров'я жінок. У Китаї проводиться політика гендерної рівності й буде запроваджено принцип першочергової уваги дітям.

У країні вже введені жорсткі заходи, спрямовані на запобігання абортів за статевою ознакою. Тобто раніше пари обирали хочуть вони дівчинку чи хлопчика.

За даними Національної комісії з питань охорони здоров’я, у Китаї середня кількість абортів за рік становить  9,7 млн ​​абортів. Останнім часом їх кількість збільшилася удвічі порівняно з показниками минулого десятиліття. Приріст населення сповільнився за останні десять років.

Тепер Пекін запроваджує нову політику, спрямовану на заохочення сімей до народження дітей та зменшення фінансового навантаження на батьків. Адже раніше більшість одиноких матерів не отримували медичне страхування та соціальні виплати.

Як повідомляв портал "Коментарі", китайцям дозволять мати більше двох дітей. Обмеження щодо однієї дитини в сім'ї було знято ще у 2016 році. Втім, показники народжуваності так і не покращилися, адже в містах виховувати дітей — це дороге задоволення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини